skip to Main Content
Taller Robot Fantàstic A L'Hospital Sant Joan De Déu De Barcelona

Citilab col·labora en un taller per a infants hospitalitzats a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Jaume Romagosa, ideador del robot Robi, dissenya una nova activitat amb retorn social amb el suport del lab de Cornellà

El passat dimarts 15 d’octubre es va realitzar el primer taller per a infants hospitalitzats amb el robot Fantàstic a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. La iniciativa ha estat impulsada i ideada per Jaume Romagosa, dissenyador i constructor del robot educatiu interactiu per a menors amb discapacitat intel·lectual, comptant amb la col·laboració del Citilab.

Els infants van poder interactuar amb el robot Fantàstic, customitzant-lo amb peces de construcció, muntant el camí per on circulava l’autòmat i pensant els moviments que havien de programar a la placa ED1 del Citilab per fer possible que es mogués: endavant, endarrere, dreta o esquerre.

El camí per on circula el Fantàstic està format per peces de fusta que encaixen com un trescacloques. Aquestes peces han estat confeccionades a mà pel mateix Jaume Romagosa i simulen el mosaic de trencadís com a homenatge a l’arquitecte barceloní Antoni Gaudí.

El robot del Citilab està fet per dos motors pas a pas, una bateria, el xassís, dues rodes i la placa ED1 que es programa amb l’entorn de programació MicroBlocks. Les peces del xassís del robot estan realitzades amb impressora 3D. 

Altres col·laboracions amb retorn social

Jaume Romagosa ja havia col·laborat anteriorment amb l’equip de Citilab. L’any passat va impulsar la creació d’en Robi, el robot interactiu programat amb Arduino, que té la missió d’ajudar infants amb discapacitats intel·lectuals a aprendre a llegir i a identificar les parts del cos humà. Podeu recuperar la història del Robi a continuació.

La voluntat de Romagosa és poder replicar aquest taller en aquests espais de voluntariat per a infants hospitalitzats amb l’objectiu d’aportar moments de distracció, diversió i, alhora, aprenentatge als hospitals.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar