skip to Main Content
Anna Dacosta - Premi Dona TIC 2019

Anna Dacosta, estudiant de l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà, guanyadora del Premi Dona TIC pel seu projecte amb Whitecat

El passat 8 d’octubre, Dia Internacional d’Ada Lovelace, es va celebrar la gala de lliurament dels Premis Dona TIC, una iniciativa que té el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines CTEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.

Anna Dacosta, estudiant del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa i Ciberseguretat de l’Institut Esteve Terradas i Illa de Cornellà, ha rebut el Premi Dona TIC 2019 en la Categoria de Formació Professional (FP) pel seu projecte anomenat TempoCat.

Els Premis Dona TIC estan organitzats pel Departament de polítiques Digitals i Administració Pública, comptant amb la col·laboració de Tertulia Digital i l’Observatori de la Dona, Empresa i Economia Digital de la Cambra de Comerç de Barcelona.

El projecte TempoCat

TempoCat és el nom que rep el projecte desenvolupat per Anna Dacosta i Mayra Caballero i que recull les dades meteorològiques de la ciutat de Cornellà a través de la xarxa LoRA connectada a la placa Whitecat, la placa de programació lliure dissenyada per Jaume Olivé, enginyer informàtic i col·laborador del Citilab, i promoguda pel laboratori d’innovació social i digital de Cornellà.

Després de rebre diverses sessions de formació sobre Internet de les Coses (IoT) impartides per Olivé, l’alumna premiada va decidir dur a terme el seu projecte final de formació fent ús de la placa Whitecat. Durant la realització del projecte va comptar amb la constant tutorització i suport d’Olivé.

En concloure el projecte, a finals del mes de maig, Citilab va assistir a la presentació de TempoCat a l’Institut Esteve Terradas i Illa, i va donar a conèixer el projecte a través de les xarxes socials.

TempoCat Whitecat

Cinc mesos després d’aquesta presentació, donem l’enhorabona a l’Anna pel premi rebut i a totes les guanyadores i candidates per la seva importantíssima tasca!

La placa Whitecat

Whitecat és l’ecosistema tecnològic que va ser desenvolupat amb l’objectiu de fer accessible la Internet de les Coses per a tothom a través de la xarxa LoraWAN. Aquesta placa de programació lliure es connecta a la xarxa sense fils per radiofreqüència de Cornellà i es pot comunicar amb qualsevol altre dispositiu que suporti el protocol estàndard de la Internet de les Coses.

 

Aquesta iniciativa compta el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar