skip to Main Content

Alumnat de segon de batxillerat de Cornellà s’implica en el primer Taller de Competència Informacional al Citilab

Aquesta nova dinàmica arrodoneix la tasca de suport als treballs de recerca dels joves de la ciutat

Una quinzena d’estudiants de segon de batxillerat de l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Miquel Martí i Pol i l’Institut Maria Aurèlia Capmany de Cornellà, ha participat en la primera sessió del Taller de Competència Informacional dissenyat i impartit de manera conjunta per l’equip de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà i del Citilab.

Els joves, que ja van realitzar el prototip dels seus projectes de recerca en les Jams de Treballs de Recerca durant el curs passat al lab de Cornellà, ultimen ara el seu treball i es formen en competències informacionals també al Citilab. Gràcies a aquest nou format de suport dels treballs de recerca de la ciutat, l’alumnat aprèn a tancar la seva investigació complint amb els aspectes formals necessaris per presentar un treball de recerca original, novedós i amb informació de qualitat.

En la primera sessió celebrada el passat dimarts 1 d’octubre, els estudiants de segon de batxillerat van reflexionar sobre el debat que genera la Cultura Digital i els límits que separen el plagi, el “remix” i la generació de nou coneixement en l’era d’Internet. En la segona part de la dinàmica, l’equip de les biblioteques de la ciutat va presentar a l’alumnat recursos en línia interessants per aprendre a cercar, sel·leccionar i organitzar fonts documentals.

Aquest dimarts 8 d’octubre s’imparteix la segona part de la formació que, en aquest cas, té la voluntat d’ajudar l’alumnat a argumentar i justificar la seva investigació i també a citar correctament tota la informació extreta que ha sigut necessària per fer possible el seu treball.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar