Citilab ha participat en la Maker Faire Barcelona, la trobada d’enginyers, artistes, científics, artesans, “manetes” i persones interessades en el món maker celebrada aquest passat dissabte 5 de novembre a la Nau Bostik, al barri de La Sagrera de Barcelona.
En aquesta trobada, dedicada a compartir emperiments, projectes i propostes, Citilab ha ofert dos tallers de muntatge i programació del robot Fantàstic i una xerrada sobre l’experiència de co-disseny d’espais creatius per a les biblioteques amb el projecte BiblioLab.
Munta i programa el robot Fantàstic! del Citilab
Unaquarantena de persones han participat en els tallers i s’han implicat en el muntatge i la programació de l’autòmatamb les seves pròpies mans. El robot Fantàsticestà dissenyat a partir del tall làser i impressió 3D, i es programa amb el llenguatge de programació per blocs MicroBlocks.
Codisseny amb joves d’espais creatius a les biblioteques
D’altra banda, a la zona ’Speakers Corner’, s’ha compartit l’experiència de co-disseny d’espais i usos creatius per a les biblioteques realitzada amb joves de Cornellà en el marc del projecte BiblioLab.
Des del Citilab s’ha explicat el format de tot el procés del Design Sprint, una metodologia de treball que s’ha dividit en diverses sessions d’ideació i elaboració de maquetes d’espais innovadorsper a les biblioteques i s’ha reflexionat sobre la importància d’obrir processos participatius perquè la ciutadania aporti solucions sobre reptes definits a partir de les seves pròpies motivacions.
Comencen avui,a les 17.30h, els tallers d'Open Sim, un versàtil entorn 3D amb el que es poden crear i habitar mons en tres dimensions de gran realisme a internet.
Open Sim està basat en codi lliure i permet una gran llibertat d'acció als usuaris per aplicar-ho a àmbits tant diferents com el món educatiu, l'experimentació multimèdia, l'aprenentatge online o la comunicació corporativa. Actualment està utilitzant-se com a pilot per educar en valors a escoles o ajudar a resoldre conflictes.
Muriel es desplaça a Catalunya i visita el Citilab. Des d'aviat la carrera professional de Sebastián ha estat vinculada a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) al sector privat.