skip to Main Content
Projecte 'Sis Avis A La Cuina +1' - SeniorLab 2019

Urbanisme, natura, cinema, gastronomia i històries de vida són les temàtiques dels darrers projectes realitzats pel SeniorLab

Els membres del SeniorLab, la comunitat de gent gran del Citilab, ha desenvolupat diversos projectes al llarg de l’any 2019 seguint la seva línia de treball: realitzant projectes de temàtica social, treballant el patrimoni immaterial i fent ús d’un gran ventall d’eines tecnològiques amb la voluntat de trencar la bretxa digital i impulsar l’envelliment actiu.

‘Barri Perdut’, ‘Els Aiguamolls de l’Empordà’, ‘Carrer Xipreret’, ‘La migració al cinema’ i ‘Sis avis a la cuina +1’ són els cinc projectes elaborats de manera col·laborativa pels membres del SeniorLab. A més d’aquests treballs, tres sèniors s’han dedicat a recollir i compartir les seves històries de vida.

Coneix cada projecte 

‘Barri Perdut’

És una presentació de diapositives que dona a conèixer la història dels carrers de Barcelona que van desaparèixer després de l’obertura de la Via Laietana, dels bombardejos de l’any 1938 i de l’obertura de la Catedral.

Més informació

Els Aiguamolls de l’Empordà

És un documental que mostra les imatges enregistrades durant la visita del grup de sèniors per aquest entorn natural i que ofereix informació sobre la història, la vegetació i les aus que hi nidifiquen.

Més informació

La història del Carrer del Xipreret

Aquest treball documental que recull la història de l’emblemàtic carrer de l’Hospitalet de Llobregat. Aquesta peça audiovisual es va projectar al Centre Can Riera d’aquesta mateixa ciutat.

Més informació

Sis avis a la cuina +1

És un projecte que té la voluntat d’oferir coneixement sobre el territori agrari i productes de quilòmetre zero. Després de fer un recorregut pels mercats més emblemàtics de Barcelona, el grup va crear un blog que recopila receptes fetes pels sèniors que, alhora, també comparteixen a les seves pròpies xarxes socials.

Blog ‘Sis avis a la cuina +1’ i instagram @sisavisalacuina+1

La migració al cinema

Recull d’imatges i vídeos colpidors que mostren la duresa de la migració humana causada per la misèria, les guerres, etc. El projecte encara està en procés de producció.

 

Les històries de vida dels sèniors

‘Història del meu carrer’, ‘Pinzellades de bons moments de la meva vida’ i ‘Història de vida’ són les autobiografies realitzades aquest any per tres membres del SeniorLab. Les històries de vida són els projectes estrella de recuperació de memòria i patrimoni immaterial carregats de contingut personal i emocional que realitza cada sènior de manera voluntària, però que no es publiquen per raons de privacitat. 


Aquest projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar