SummerLab 2019

Objectius de Desenvolupament Sostenible, coneixement i laboratoris ciutadans són els ingredients del SummerLab, emmarcat en la Setmana de la Co-innovació

Arriba el SummerLab al Citilab, quatre dies de confluència i cooperació dedicats a treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, identificar i mobilitzar el coneixement de la ciutadania i aplicar els processos d’innovació propis dels laboratoris ciutadans a través dels treballs de recerca de l’alumnat de primer batxillerat i amb la ciutadania de Cornellà de Llobregat; tot això en el marc de la Setmana de la Co-innovació.

El SummerLab està co-organitzat pel Citilab i la Diputació de Barcelona, compta amb la col·laboració d’una vintena d’entitats del Baix Llobregat.

Aquesta iniciativa vol oferir suport a la generació de nou coneixement a les ciutats que sorgeix gràcies a la realització dels treballs de recerca dels estudiants de batxillerat dels instituts de Cornellà i, alhora, també té la voluntat de posar en valor tot el coneixement que ja existeix dins del municipi, fent-lo visible a través del Mapa de Coneixement de la ciutat, impulsat des del Citilab.

Tot aquest intercanvi de coneixement ciutadà es vincularà amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i la pròpia Setmana de la Co-innovació s’alinea amb els indicadors de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible: basats en l’experiència, multidimensionals, no deixar ningú enrere, naturalesa global, universals, integrals, inclusius i mesurables.

Citilab ha treballat des de l’inici de curs amb l’alumnat i el professorat de batxillerat dels centres d’educació secundària de Cornellà i un de Sant Joan Despí oferint suport en tot el procés de realització dels treballs de recerca.

A través de les cinc edicions de les Jam de Treballs de Recerca, l’equip del Citilab ha acompanyat l’alumnat en la identificació dels temes d’interès i motivacions, el disseny de la investigació, la relació amb fonts personals i documentals així com la redacció i la citació del propi document final.

Durant la realització d’aquestes dinàmiques d’inspiració i disseny dels treballs de recerca, l’alumnat de batxillerat va fer una primera tria de temàtiques d’interès que van aprendre a relacionar amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. La salut, la innovació, els temes de gènere, les desigualtats, l’educació, la justícia, el medi ambient i la cultura i el món creatiu van ser els principals àmbits d’interès dels estudiants de 1r de batxillerat.

Al voltant de 60 joves de batxillerat es reuniran al Citilab al llarg de les tardes de dimarts 25, dimecres 26, dijous 27 i divendres 28 de juny. L’alumnat es dividirà en grups en funció de les temàtiques dels seus projectes de recerca, que estan directament relacionades amb un o diversos Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Així doncs, Citilab acollirà ciutadans experts i ciutadanes expertes en salut, innovació, gènere, desigualtats, educació, justícia i medi ambient que, a través del seu coneixement, puguin oferir suport als alumnes durant el seu procés d’investigació. A partir de les 18 hores, cada alumne realitzarà una entrevista breu a una persona experta en la matèria del seu treball de recerca.

Vols fer un cop de mà als estudiants de Cornellà i que posem en valor el teu coneixement? Contacta amb nosaltres a través del correu electrònic: coneixement@e-citilab.eu

  • Dimarts 25 de juny a les 18 hores – Projectes de recerca relacionats amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 3: ‘Salut i benestar’.
  • Dimecres 26 de juny a les 18 hores – Projectes relacionats amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 9: ‘Indústria, innovació i infraestructura’ i treballs vinculats amb diverses disciplines artístiques i culturals.
  • Dijous 27 de juny a les 18 hores – Projectes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 5 i 10: ‘Igualtat de gènere i ‘Reducacció de desigualtats’.
  • Divendres 28 de juny a les 18 hores – Projectes relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 4, 7, 12 i 16: ‘Educació de qualitat’, ‘Energia assequible i no contaminant’, ‘Producció i consum responsables’ i ‘Pau, justícia i institucions sòlides’.

Objectius de Desenvolupament Sostenible - ODS 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar