skip to Main Content
Exposició 'L'enginy (in)visible' 2019

Citilab acull l’exposició ‘L’enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur’

Des d’aquest dilluns 3 de juny fins el 22 de juliol, l’exposició ‘L’enginy (in)visible’ sobre la història de les dones i el seu paper en el món de la tecnologia està disponible al vestíbul del Citilab.

L’exposició, organitzada per la Universitat de Vic, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Societat Catalana de Tecnologia i HP, té l’objectiu de mostrar la invisible dificultat associada a la promoció del talent femení en l’àmbit tecnològic.

Segons dades de la UPC, “les primeres escoles d’enginyeria a Catalunya van trigar més de 65 anys, des dels seus inicis, a tenir una dona a les seves aules. Abans de 1980, entre tots els centres universitaris als quals s’impartien titulacions tecnològiques, es van titular 631 dones d’un total de més de 35.000 estudiants.”

“Des d’aquella data dins ara, el percentatge de dones a les titulacions tècniques (enginyeria, arquitectura, informàtica o telecomunicacions) ha augmentat, però no supera el 30% de l’alumnat. Així, mentre tots els estudis universitaris han assolit percentatges paritaris entre homes i dones en l’actualitat, les dones són minoria a totes les titulacions TECH i TIC; assegura la organització.

Tenint en compte aquesta realitat, l’exposició dona visibilitat a la important tasca de dones enginyeres i inventores a través de cinc rollups que contenen la següent informació: presentació, enginyeres enginyoses invisibles, les pioneres, la perspectiva de gènere i trencant barreres!

Hedy Lamarr, Stephanie Kwolek, Ángela Ruiz o Laura Tremosa són alguns dels noms que hi apareixen. Coneixeu la seva història? Visiteu l’exposició al Citilab durant l’horari d’obertura del centre: de 8 a 20 hores. L’entrada és lliure!

Conferència a càrrec de Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia

El passat dimarts 21 de maig, Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, va impartir una xerrada sota el mateix nom de l’exposició per posar en valor el paper de les dones enginyeres i inventores al llarg de la història.

A continuació podeu recuperar tota la conferència, que també està disponible al web de Coneixements del Citilab:

 

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar