skip to Main Content
Jornada Programació I Robòtica Educatives 2019 JPRE19

Prop de 500 persones participen en la XI Jornada de Programació i Robòtica Educatives al Citilab

El passat dissabte 25 de maig, Citilab va celebrar l’onzena edició de la Jornada de Programació i Robòtica Educatives, un dia dedicat a l’intercanvi d’experiències didàctiques per a fomentar l’aprenentatge d’aquestes disciplines a les aules catalanes i aplicar metodologies innovadores per a transformar l’educació.

Més de 400 docents, alumnes i professionals interessats en la introducció de l’ensenyament de la robòtica i la programació al currículum escolar van reunir-se al laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat a partir de dos quarts de nou del matí. Alumnat i docents de 17 centres educatius diferents van exposar els seus projectes tecnològics a l’Opensurf del Citilab i un total de 10 empreses van participar en la fira de la Plaça Can Suris, a l’exterior del centre.

Ana Albalat, subdirectora d’Innovació, Recerca i Cultura Digital del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, i Javier González, director gerent del Citilab, van inaugurar la jornada en una sala d’actes plena a vessar. Seguidament va començar la taula rodona que, enguany, va centrar-se en debatre sobre la programació i la robòtica dins d’un entorn de treball per projectes.

Jornada de Programació i Robòtica Educatives 2019

Els participants de la taula rodona van ser cinc docents d’escoles i instituts amb iniciatives i metodologies molt diverses: Olga Armengol, de l’Escola Sant Nicolau (Sabadell), José Luís Calvo, de l’Institut de Cornellà, Anna Casamitjana, de l’Institut Narcís Oller (Valls), Carlos García, de l’Escola Garbí Pere Vergés (Badalona), i Susanna Tuset, de l’Escola Sagrat Cor de Sarrià (Barcelona).

La importància de fomentar l’emoció com a motor d’aprenentatge, aprendre amb la robòtica i no pas aprendre robòtica de manera aïllada, la codocència per a combatre la por a introduir la robòtica a l’aula i la transversalitat per assolir la transformació educativa van ser algunes de les idees força que van sorgir durant la conversa, que va ser moderada per Sílvia Zurita, coordinadora del projecte Magnet del Departament d’Educació i la Fundació Bofill.

La fira de projectes d’alumnes va ser la protagonista a mig matí. Un robot separador de paper i plàstic, una mà robòtica capaç de tocar el piano, circuits tèxtils, vehicles robòtics, videojocs… els assistents van poder conèixer una gran diversitat d’iniciatives que els propis alumnes explicaven i posaven en pràctica al moment. Paral·lelament, a l’exterior del Citilab, totes les persones interessades podien informar-se o adquirir productes de robòtica en la fira d’empreses.

Jornada de Programació i Robòtica Educatives 2019

Durant la jornada es van impartir 37 ponències i 12 tallers en els quals es van compartir experiències i activitats desenvolupades amb una gran varietat d’entorns, recursos i enginys.

Podeu recuperar tota l’evolució de l’esdeveniment a les xarxes socials a través del hashtag #JPRE19, especialment a Twitter: la plataforma en la qual les persones assistents són sempre d’allò més actives any rere any!

Aquesta jornada està organitzada per la Generalitat de Catalunya i el Citilab, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

 

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar