skip to Main Content

Citilab organitza una setmana dedicada al co-disseny d’un espai creatiu a les biblioteques de Cornellà

Alumnes de batxillerat artístic, de Disseny i Moblament i d’Arts Gràfiques participaran en aquest procés de co-creació en el marc del projecte BiblioLab

Els propers 13, 14, 17, 18 i 19 Citilab treballarà amb l’alumnat de batxillerat i de cicles formatius d’instituts públics de Cornellà per a co-crear un espai creatiu a les biblioteques de la ciutat, comptant amb el suport d’artistes locals.

L’alumnat del Cicle Formatiu de Disseny i Moblament (construccions efímeres i decorats) i de batxillerat de l’Institut Miquel Martí i Pol, els estudiants de batxillerat artístic de l’Institut Maria Aurèlia Capmany, l’alumnat d’Arts Gràfiques de l’Institut Esteve Terradas i Illa i els joves interessats en disseny de l’Institut de Cornellà i l’Institut Joan Miró treballaran col·laborativament durant les tardes d’aquests cinc dies.

Fins ara, l’equip del Citilab ha apropat metodologies i activitats innovadores als responsables de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà per a col·laborar en la transformació dels usos i serveis d’aquests espais municipals. L’objectiu d’aquesta nova iniciativa és, aquest cop, oferir suport en el disseny d’un espai que permeti que les biblioteques no només donin accés al coneixement sino que també en siguin generadores.

Al llarg d’aquests cinc dies, diversos artistes cornellanencs (com l’escultor Jordi Rocosa, l’arquitecte Toni Valverde i l’empresa social Tangencial, dedicada a la fabricació digital i cultura maker) traslladaran la mirada artística, tècnica i experimental a l’alumnat dels centres de secundària durant el procés de co-disseny, que ha d’acabar amb la realització d’un prototip de l’espai, el mobiliari i els formats d’una biblioteca re-pensada.

Co-autoria d’una publicació per recollir l’experiència del BiblioLab a Cornellà

Per a tancar el projecte BiblioLab, que està emmarcat en el programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona, Citilab participarà en un Book Sprint, una metodologia per a crear una publicació de manera col·laborativa en un període de temps curt.

Així doncs, més d’una desena de col·laboradors del projecte, des de representants del Citilab i les biblioteques fins a professorat, investigadors i administració s’implicaran en la ideació, l’esctructura, la redacció dels diversos capítols, l’edició i la producció del llibre que recollirà l’experiència del BiblioLab de Cornellà, centrant especial atenció en el paper de les biblioteques en el procés de transformació dels treballs de recerca.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i la Diputació de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar