skip to Main Content
Projecte EduLab - Escola Mediterrània

L’alumnat de Cicle Inicial i Cicle Superior de l’Escola Mediterrània treballen col·laborativament la velocitat lectora en el marc del projecte EduLab

Les nenes i els nens de 1r i 5è de Primària de l’Escola Mediterrània de Cornellà han sigut els primers en realitzar una sessió conjunta per posar a prova l’aplicació desenvolupada per l’alumnat de Cicle Superior amb la finalitat d’ajudar a millorar la velocitat lectora dels estudiants més petits.

Durant el curs escolar, els estudiants de 5è A i 5è B s’han introduït en la programació visual per blocs i han creat un joc educatiu pensat per a l’alumnat de Cicle Inicial comptant amb el suport del professorat i de l’equip del Citilab en el marc del projecte EduLab a les escoles.

Com funciona el joc per a millorar la velocitat lectora?

L’aplicació, programada amb Snap!, presenta una interfície senzilla: sobre un fons dissenyat pel propi alumnat van apareixent diverses paraules en posicions diferents de la pantalla. Cada vegada que l’alumne de 1r llegeix una paraula correctament, el company de 5è prem la barra espaiadora del teclat del seu ordinador, permetent així que l’aplicació mostri el següent mot.

El joc compta amb un marcador que va sumant les paraules llegides per l’estudiant i amb un compte enrere que indica quants segons li queden.

L’objectiu del joc és que l’alumnat llegeixi tantes paraules com sigui possible en 1 minut i que, a còpia de practicar, pugui millorar el resultat i la seva lectura.

Treball col·laboratiu i desenvolupament de competències curriculars

Durant el procés de desenvolupament de l’aplicació, els estudiants de 5è de Primària han après programació i s’han familiaritzat amb tecnologies completament noves per a ells mentre, alhora, treballaven competències digitals i també lingüístiques.

A més d’interactuar amb l’entorn de programació per posar en funcionament el joc, l’alumnat ha escollit totes les paraules que apareixen a l’aplicació amb l’ajuda del professorat i tenint en compte les necessitats educatives de nenes i nens de 1r. Per tant, s’han encarregat del desenvolupament tècnic però també de la realització del contingut, comptant amb un alicient molt potent: saber que el projecte serà útil per l’alumnat de Cicle Inicial.

A l’hora de la veritat, durant la sessió de treball col·laboratiu entre els dos cursos, l’alumnat de 5è ha demostrat responsabilitat i apoderament a l’hora d’explicar a nenes i nens més petits el funcionament del joc.

Per la seva banda, els estudiants de 1r s’han mostrat engrescats amb l’activitat, treballant les competències digitals, lingüístiques, socials i d’autonomia, i han assegurat que els noies i les noies més grans els han sigut de gran ajuda.

Projecte EduLab 2019 - Velocitat lectora amb Escola Mediterrània 3

Properes sessions amb EduLab

Durant el mes de maig, l’equip del Citilab estarà present en les sessions de customització del robot Fantàstic,en altres sessions de treballs col·laboratiu entre diversos cursos i en les reunions restants de valoració i seguiment amb el professorat del centre.

Tot i que ja s’està arribant a la recta final del curs, EduLab és un projecte de continuïtat que no s’acaba amb l’arribada de les vacances d’estiu. Després dels mesos de formació, el co-disseny d’activitats amb el professorat i el desenvolupament de projectes amb l’alumnat, les escoles estan capacitades per seguir aplicant el coneixement après i treballar de manera autònoma.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar