skip to Main Content
IV Fira APROPA 2019

Estudiants i famílies coneixen l’oferta formativa de Cornellà en la IV edició de la Fira APROPA al Citilab

Dimecres 3 d’abril Citilab ha acollit la quarta edició de la Fira APROPA (Accions Pel Reciclatge i l’Orientació Professional i Acadèmica), una jornada dedicada a l’orientació acadèmica i professional per a estudiants i famílies organitzada per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat.

Aquesta nova edició de la jornada ha comptat amb la participació de 17 entitats i centres educatius, i ha ofert un programa amb un total d’11 tallers oberts a la ciutadania, 2 conferències i una fira d’expositors a l’exterior del Citilab.

La ponència ‘Com ens preparem per a les professions del futur?’, a càrrec del Dr. Román Castro, va ser el tret de sortida de la Fira APROPA. Castro va voler reflexionar sobre l’escenari professional del demà amb el qual es trobaran els joves de la ciutat.

Després de la conferència es van posar en marxa els tallers distribuïts pels diversos espais del Citilab. A l’Opensurf i al vestíbul del laboratori ciutadà de Cornellà es van impartir els següents tallers: ‘Construeix el teu carregador mòbil’ amb el Gremi d’instal·ladors del Baix Llobregat, ‘Realització d’un suport per al mòbil’ i ‘Automoció’ amb l’Institut Miquel Martí i Pol i, finalment, ‘Aprendre llengües: una de les claus del futur’ amb l’Escola Oficial d’Idiomes de Cornellà de Llobregat.

A la planta superior del Citilab, els assistents van poder implicar-se en les activitats: ‘Controla’t la placa bacteriana!’ amb l’Institut Miquel Martí i Pol, i el ‘Taller de soldadura de tubs per termofusió’ i ‘Taller de programació electrònica amb llums’ amb la Fundació El Llindar.

Els tallers de ‘Jardineria’, amb l’Institut Esteve Terradas i Illa, ‘Cuina’, amb la Fundació per a joves La Carena i ‘Laborteràpia’ amb la Fundació per a l’atenció a persones dependents van impartir-se a l’exterior del lab, a la Plaça Can Suris. En aquest mateix espai es van situar les carpes de les entitats organitzadores que van actuar com a punts d’orientació i informació per a tota la ciutadania.

Les entitats i centres que hi han participat han sigut: la Diputació de Barcelona, el Departaments de Joventut i el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Cornellà, el Centre per a Joves La Carena, la Fundació El Llindar, el Gremi d’instal·ladors del Baix Llobregat, l’Institut Esteve Terradas i Illa, l’Institut Miquel Martí i Pol, l’Institut Joan Miró, l’Institut Francesc Macià, l’Institut Maria Aurèlia Capmany, el Centre de Formació d’Adults de Cornellà de Llobregat, l’Escola Oficial d’Idiomes de Cornellà, el Centre de Normalització Lingüística de Cornellà de Llobregat, la Universitat de la Gent Gran (UNED), la Fundació BCN Formació Professional, la Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Si no vau poder assistir a la jornada, a continuació podeu recuperar el fil de Twitter:

Amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar