skip to Main Content
Exposició Metròpolis De Ciutats - AMB

L’exposició ‘Metròpolis de ciutats’, que presenta el nou Pla Director Urbanístic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, al Citilab

L’exposició itinerant ‘Metròpolis de ciutats’, impulsada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es va inaugurar el passat dijous 7 de febrer a les 18:30 hores a l’Opensurf del Citilab. Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident de l’AMB, va obrir l’acte: “Aquesta exposició pretén apropar a la ciutadania com serà el futur de la ciutat metropolitana”.

La mostra vol donar a conèixer el PDU, el Pla Director Urbanístic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona: un conjunt de directrius i normes urbanístiques que ha estat treballat per més de 400 experts i tècnics dels diferents ajuntaments metropolitans i que ofereix una nova mirada a l’urbanisme que s’adapta als reptes actuals: el canvi climàtic, la transició energètica, les noves demandes socials, la mobilitat sostenible o les polítiques d’habitatge.

Xavier Mariño, cap del Servei de Redacció del PDU, va declarar davant els mitjans de comunicació durant la inauguració de l’exposició: “El Pla Director Urbanístic és un canvi de paradigma en una àrea metropolitana ja consolidada. És un pla de transformació, de reinvenció i de creixement extensiu amb una perspectiva global”.

El PDU substituïrà el Pla General Metropolità (PGM) del 1976 i determinarà com s’ha de desenvolupar la metròpolis durant els propers anys. En aquesta línia, Mariño argumentava que el Pla General Metropolità va ser una normativa urbanística exemplar als anys 70, assegurant que va estar formulat per procurar resoldre les problemàtiques de l’època: la manca d’accessibilitat i d’equipaments al territori.

Helena Sanz, arquitecta de l’Oficina Tècnica de Gèrencia de l’AMB, explicava durant la inauguració: “L’exposició és innovadora per la manera de presentar el contingut i, a més, és itinerant perquè apropa aquest coneixement a les diverses localitzacions del territori”.

L’exposició consta de 6 blocs temàtics diferents: ‘La metròpolis dins la regió’, ‘Infraestructura verda’, ‘Metabolisme urbà’, ‘Mobilitat sostenible’, ‘Teixits residencials’, ‘Àrees d’activitat econòmica’, ‘Constel·lació de centres’, ‘Mur de directrius’ i ‘Projectes metropolitans, supramunicipals i locals’.

 

Si us interessa gaudir d’una visita guiada comptant amb l’acompanyament de professionals, podeu omplir el formulari de contacte del web del Citilab. L’exposició estarà disponible al vestíbul i Opensurf del laboratori ciutadà de Cornellà fins el 21 de febrer.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar