skip to Main Content
EduLab - Inici Projectes Gener I Febrer 2019

Les escoles de Cornellà treballen continguts curriculars a través de la programació amb EduLab

Els sis col·legis de Cornellà que participen en el projecte EduLab a les escoles del Citilab han començat a dissenyar nous projectes per treballar els continguts curriculars de les diverses assignatures a través de la programació, l’electrònica, la robòtica i la tecnologia. Les matemàtiques, les ciències naturals i les llengües són les matèries protagonistes d’aquests nous projectes.

Després d’implicar-se en la construcció i la programació del robot Fantàstic (el projecte que ha sigut comú per a tots els centres), les escoles han inaugurat al 2019 implicant-se en aquestes nous treballs personalitzats que han estat co-dissenyats pels docents de cada centre i l’equip del Citilab amb l’objectiu de fer possible un doble aprenentatge: treballar els continguts, temaris i necessitats educatives dels centres a través de la programació i la robòtica.

Per fer-ho, l’alumnat fa servir entorns de programació (com Scratch, Snap!, Snap per Arduino i MicroBlocks) i eines tecnològiques (com la placa ED1 del Citilab o Arduino) per a crear des de zero aplicacions, jocs o dispositius que ajuden a l’alumnat a assolir continguts educatius de diversos cursos i de qualsevol àrea: des de les matemàtiques fins les llengües.

EduLab - inici projectes gener i febrer 2019

Els continguts que es treballen en cada projecte han sigut escollits pel claustre de cada escola en funció dels interessos, les mancances i les necessitats detectades en l’alumnat. Així doncs, en alguns casos s’han dissenyat projectes que treballen continguts més generals que impacten en totes les matèries i d’altres se centren en reforçar un temari molt específic.

El desenvolupament d’aquestes aplicacions i eines per a treballar continguts curriculars se segueix fent a l’aula durant l’horari lectiu, disposant del suport de l’equip del Citilab i del propi professorat al llarg de tres sessions d’1 hora i mitja cadascuna.

Els projectes de les escoles de Cornellà

Els projectes que s’han co-dissenyat amb els centres cornellanencs i que s’han començat a treballar a les classes al llarg d’aquest segon trimestre són molt diversos.

L’alumnat de l’Escola Mediterrània, l’Escola Abat Oliba i l’Escola Suris s’ha implicat en un mateix projecte degut a l’interès comú dels tres centres en el reforç de les matemàtiques. Així doncs, els estudiants de 3r i 4t de Primària estan dissenyant una aplicació programada amb Snap! per a fer possible que l’alumnat de Cicle Inicial pugui practicar les multiplicacions.

Un altre projecte comú que es treballarà paral·lelament a l’Escola Martinet i a l’Escola Ignasi Iglésias és el desenvolupament d’una eina que faci visible el nivell sonor a l’aula a través del moviment i la llum. Aquest projecte va ser co-dissenyat per l’Escola Dolors Almeda de Cornellà i el Citilab durant la prova pilot del projecte EduLab.

EduLab - inici projectes gener i febrer 2019

D’altra banda, l’Escola Mediterrània també ha adaptat un altre projecte que es va treballar durant el curs 2017/2018 amb l’Escola Dolors Almeda: una aplicació que permet entrenar i millorar la velocitat lectora a través de les síl·labes i les paraules. L’aplicació està programada per l’alumnat de 5è i serà utilitzada per les classes de 1r de Primària.

Altres projectes amb nom propi que ja s’estan desenvolupant són el ‘PassaParaula’ (a l’Escola Martinet) i el ‘Boom’ (a l’Escola Ignasi Iglésias). Aquests projectes són jocs educatius programats amb Snap! per l’alumnat de 5è de Primària que permeten treballar els continguts curriculars de totes les matèries en un context de diversió. Adaptant el format dels concursos televisius, els estudiants han de respondre preguntes directament relacionades amb el temari curricular.

Finalment, contingut més específic com la consciència fonològica (a l’Escola Abat Oliba), el Sistema Solar i la formació del planeta Terra (a l’Escola Anselm Clavé) i l’estalvi d’energia (a l’Escola Suris) també són els protagonistes d’alguns projectes per tal que nenes i nens assoleixin uns coneixements concrets.

#EduLab a les xarxes socials

T’interessa el projecte? Segueix-lo a través de les xarxes socials del Citilab!

Pots seguir totes les novetats al nostre compte de Twitter mitjançant el hashtag #EduLab, a les publicacions i històries destacades d’Instagram i també a Facebook. A més, pots recuperar tots els tastets audiovisuals del projecte en aquesta llista de reproducció.

 

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar