skip to Main Content
Greening For Change. Cornellà Green Leaf 2019.

Greening for Change: jornades sobre sostenibilitat urbana i compromís ambiental al Citilab

Els propers dijous 7 i divendres 8 de febrer l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona organitzen les jornades ‘Greening for Change. Experiències de les ciutats: Green Capital i Green Leaf’ (Capital Verda i Fulla Verda) amb la col·laboració de la Comissió Europea i la Diputació de Barcelona.

Aquestes jornades tenen l’objectiu de donar a conèixer les pràctiques de sostenibilitat urbana que es duen a terme a Cornellà de Llobregat i a d’altres ciutats europees, tenint en compte que Cornellà ha estat la ciutat guardonada amb el premi European Green Leaf 2019 juntament amb el municipi holandès Horst aan de Maas.

El premi European Green Leaf l’atorga la Comissió Europea per tal de posar en valor els esforços de les ciutats per promoure el creixement verd. Per a concedir aquest reconeixement a la ciutat, un jurat expert ha tingut en compte diversos aspectes: l’esforç en canvi climàtic i la gestió energètica, la mobilitat urbana sostenible, la natura i biodiversitat, el soroll i la qualitat de l’aire, els residus i l’economia circular, així com la gestió de l’aigua.

En el marc d’aquest premi, representants de la Comissió Europea, de l’Ajuntament de Cornellà i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona així com tècnics i professionals d’actuació ambiental, gestió urbanística, espai públic, ambientologia i arquitectura d’arreu d’Europa es reuniran al Citilab per compartir experiències, debatre estratègies en taules rodones i realitzar dues visites guiades: un itinerari per Cornellà i un recorregut en bicicleta pel Parc del riu Llobregat.

Podeu consultar el programa i si us interessa participar en aquestes jornades teniu temps fins l’1 de febrer per completar la inscripció a través d’aquest enllaç!

Greening for Change. Cornellà Green Leaf 2019.

Exposició ‘Metròpolis de ciutats’ al lab de Cornellà

El mateix dijous 7 de febrer a les 18:30h s’inaugurarà l’exposició itinerant Metròpolis de ciutats, una mostra gràfica que presenta el Pla Director Urbanístic (PDU) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona: un conjunt de directrius i normes que determinaran com s’ha de desenvolupar la metròpolis durant els propers anys i que substituiran el Pla General Metropolità (PGM) del 1976.

Així doncs, el PDU és un nou projecte de futur que repensa la planificació urbanística i que estableix un nou enfocament de l’urbanisme metropolità per tal de millorar i ressaltar el valor de totes les parts que formen el territori: des de Montgat i Tiana fins a Castelldefels, Begues i Sant Cugat a l’interior.

L’exposició té l’objectiu de posar a disposició de la ciutadania un coneixement pensat, debatut i desenvolupat per una xarxa de més de 400 experts de diferents disciplines i està formada per les següents parts: ‘La metròpolis dins la regió’, ‘Infraestructura verda’, ‘Metabolisme urbà’, ‘Mobilitat sostenible’, ‘Teixits residencials’, ‘Àrees d’activitat econòmica’, ‘Constel·lació de centres’, ‘Mur de directrius’ i ‘Projectes metropolitans, supramunicipals i locals’.

Aquesta mostra estarà oberta al públic del 7 fins el 21 de febrer al vestíbul i a l’Opensurf del Citilab.

Amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar