skip to Main Content
Jam De Recerca 2019

Una seixantena d’alumnes de Cornellà participaran a la Jam de Treballs de Recerca del Citilab

Els propers dijous 17 i divendres 18 de gener Citilab organitza una Jam de Treballs de Recerca, una activitat dinàmica d’inspiració, disseny i treball col·laboratiu que té com a objectiu donar suport a l’alumnat de 1r de batxillerat de Cornellà en el procés de realització dels seus treballs de recerca.

Durant aquests dos dies, una seixantena de nois i noies de l’Institut Esteve Terradas canviaran la seva activitat habitual a l’aula per implicar-se en diverses dinàmiques educatives innovadores al laboratori ciutadà de Cornellà.

Els joves s’implicaran en unes sessions en les quals aprendran noves metodologies per fer una recerca oberta que tingui un impacte local però també global. D’aquesta manera, l’alumnat haurà de vincular les temàtiques d’àmbit ciutat que han escollit pels seus treballs de recerca amb els objectius de desenvolupament sostenible plantejats per l’ONU: un conjunt de metes  globals que tenen la finalitat d’acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat.

Seguint aquesta estratègia, l’alumnat començarà a conceptualitzar els seus projectes d’investigació: acotant la seva recerca, definint els objectius i la hipòtesi del treball, concretant la metodologia que seguiran per fer la investigació i establint els agents que podran col·laborar en la cerca.

Aquesta activitat està emmarcada en el programa de col·laboració entre el Centre de Recursos Pedagògics del Baix Llobregat, els instituts públics de la ciutat de Cornellà (l’Institut Esteve Terradas, l’Institut Maria Aurèlia Capmany, l’Institut Cornellà, l’Institut Miquel Martí i Pol i l’Institut Francesc Macià) i el Citilab.

La raó de ser d’aquesta col·laboració és la d’apoderar els joves i els docents dels centres educatius de Cornellà dotant-los d’eines, recursos i metodologies de recerca oberta i posant en valor el seu coneixement a través de diverses activitats conjuntes que es duran a terme al llarg d’aquest curs escolar.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar