skip to Main Content
Alumnes EduLab 2018

Més de 270 alumnes i 85 docents de les escoles de Cornellà ja han rebut formació de programació i robòtica

L’alumnat de 6è de primària de sis escoles de Cornellà i 85 professors i professores s’han introduït en el món de la programació i la robòtica durant el primer trimestre escolar amb el projecte EduLab del Citilab.

En aquesta primera etapa de feina col·laborativa amb les escoles, s’ha demostrat una gran implicació per part dels docents dels centres educatius, l’entusiasme indiscutible de nenes i nens davant les activitats de programació i robòtica i, a més, l’efectivitat del nou robot dissenyat pel Citilab.

Des d’abans de l’inici del curs escolar i fins l’octubre, el professorat de l’Escola Abat Oliba, l’Escola Anselm Clavé, l’Escola Ignasi Iglésias, l’Escola Martinet, l’Escola Mediterrània i l’Escola Suris va participar en una formació d’introducció a la programació i la robòtica amb l’objectiu de poder co-crear activitats educatives amb l’equip del Citilab i oferir suport als seus alumnes un cop iniciat el curs.

Durant els mesos de novembre i desembre, l’equip del Citilab s’ha traslladat a les aules de les escoles per dur a terme les primeres sessions del desenvolupament d’un dels projectes que contempla el projecte EduLab: la construcció, la programació i la customització del robot del Citilab.

EduLab a les escoles de Cornellà 2018

Aquesta etapa d’inici ha coincidit amb l’estrena del nou robot del lab de Cornellà: el robot Fantàstic. El Fantàstic és la versió millorada de l’EduBot, el robot que es va utilitzar durant la prova pilot del projecte, i que compta amb una placa que també ha estat dissenyada pel Citilab: la placa ED1. A més, el nom de l’autòmat ha sigut escollit per l’alumnat de les escoles participants en l’EduLab.

En aquest primer trimestre del curs, els nens i les nenes de Cicle Superior dels centres educatius cornellanencs han après a moure’s per l’entorn de programació MicroBlocks i s’han familiaritzat amb l’estructura i el funcionament del Fantàstic. A partir del mes de gener i durant el 2019, l’autòmat serà customitzat i utilitzat per l’alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Infantil i, a més, s’iniciaran la resta de projectes que seran diferents a cada escola en funció dels interessos particulars.

 

Aquests nous projectes ja s’han començat a dissenyar de forma conjunta entre els claustres dels centres educatius i els professionals de l’àrea educativa del Citilab. Aquesta co-creació no només pretén tenir en compte les necessitats educatives de l’alumnat sinó que, a més, es fa amb l’objectiu de transmetre tot el coneixement necessari per tal que s’apliqui l’ensenyament de programació i robòtica de manera transversal i amb suficient autonomia en l’activitat habitual del centre.

Al llarg d’aquests mesos, Citilab ha fet un gran seguiment de l’evolució del projecte a través de les xarxes socials amb l’objectiu d’acostar a les famílies i a totes les persones interessades aquesta iniciativa innovadora que realitzen els infants a les aules. Per estar al dia de totes les novetats del projecte a partir del 2019, seguiu-nos!

Per resumir aquest primer trimestre de feina, podeu consultar les històries destacades a Instagram, els àlbums de fotos de Flickr i també aquest recopilatori de piulades a Twitter:

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar