Citilab, referent d’experimentació, col·laboració i co-creació per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies ha destacat el lab de Cornellà com un referent d’experimentació, col·laboració i co-creació per l’elaboració de la Guia de Laboratoris Ciutadans per a responsables públics.

La publicació titulada ‘Governança Participativa Local’, en la qual es posa en valor la tasca del Citilab, es va presentar en la II Trobada sobre Transparència i la III Assemblea General de la RED, la Xarxa d’Entitats locals per la Transparència i la Participació Ciutadana, celebrades a Madrid i impulsades per la FEMP.

A les pàgines 176 i 177 del document, que es pot descarregar a través d’aquest enllaç facilitat per NovaGob Lab, es destaca com un valor afegit la tasca i raó de ser del Citilab: fomentar metodologies que democratitzen la innovació, fent possible que “qualsevol ciutadà o ciutadana aprengui a innovar”.

Guia Laboratoris Ciutadans a Gobernanza Participativa Local 2018

A més de mencionar les línies d’acció del lab de Cornellà, “des de les pròpiament vinculades a la incorporació de noves tecnologies a l’educació fins a la recerca i la promoció de noves professions en tendència així com la difusió de coneixement entre la ciutadania o el foment de la innovació entre la gent gran”, el dossier publicat per la FEMP també afirma: “al Citilab s’ha aplicat el concepte d’innovació ciutadana a diverses situacions i s’han sistematitzat aquestes experiències per facilitar la transferència i el coneixement recíproc”.

Finalment, el document adjunta l’enllaç per consultar la Guia de Laboratoris Ciutadans per a responsables públics al web de Coneixements del Citilab esperant que “amb la seva difusió alimenti moltes més experiències”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar