skip to Main Content
Nou Robot EduLab Fantàstic 2018

El nou robot del Citilab s’estrena a les escoles de Cornellà

Aquest dilluns 26 de novembre s’han estrenat els nous robots del Citilab que s’han muntat i han rodat per primera vegada a l’aula de l’Escola Suris de Cornellà.

Durant l’any 2018, l’equip del Citilab s’ha implicat en el disseny i la construcció d’aquest nou robot que, a partir d’ara, serà l’aliat indispensable de tots els nens i nenes durant el seu procés d’aprenentatge de programació i robòtica a les escoles cornellanenques.

El nou robot és una versió millorada de l’EduBot, l’autòmat que s’ha utilitzat fins ara en les activitats del Citilab, de manera que presenta un disseny més compacte, funcional, precís i també acolorit.

El robot està format per dos motors pas a pas, una bateria, el xassís, dues rodes i  la nova  placa ED1 (també dissenyada pel Citilab) que es programa amb el nou entorn de programació MicroBlocks. Les peces del xassís del robot han estat realitzades amb impressora 3D.

 

Tenint en compte la vinculació del robot amb els centres educatius de la ciutat, Citilab va proposar a les escoles que fos el propi alumnat qui posés nom al nou autòmat. Després d’una llista de propostes que van ser sotmeses a votació, el nom escollit pel nou robot del lab de Cornellà ha sigut ‘Fantàstic’.

El robot Fantàstic serà el protagonista en les primeres activitats d’introducció a la programació i la robòtica que s’imparteixen a les escoles de Cornellà en el marc del projecte EduLab. Aquestes primeres sessions consisteixen en aprendre a muntar el robot, programar els seus moviments amb MicroBlocks i, finalment, customitzar-lo. Un cop enllestides les sessions, el robot serà utilitzat per tots els cicles de les sis escoles!

La implicació dels estudiants de primària en tot aquest procés té l’objectiu de fomentar el treball col·laboratiu, la resolució de problemes, l’experimentació i el consegüent desenvolupament del pensament computacional, crític i creatiu de l’alumnat.

Vols seguir les aventures del robot Fantàstic i el projecte EduLab a les escoles de Cornellà? Segueix-nos a les xarxes socials!

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar