skip to Main Content
Jornada 'La Dimensió Cultural De Barcelona' - AMB

La cultura a l’Àrea Metropolitana de Barcelona: el centre del debat al Citilab

El passat divendres 9 de novembre l’Àrea Metropolitana de Barcelona va organitzar el fòrum ‘La dimensió cultural de Barcelona’ al Citilab. La jornada va centrar-se en debatre el potencial de la cultura des d’una perspectiva metropolitana.

La inauguració de l’acte va comptar amb les intervencions de diversos representants institucionals del territori reflexionant sobre la importància d’introduir la cultura en els grans objectius de l’AMB.

Mireia Belil, directora general de la Fundació Fòrum Universal de les Cultures, va voler destacar el potencial transformador que té la cultura. Per la seva banda, Joan Subirats, representant del comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, va subratllar la necessitat de comptar amb una unitat competencial dins dels governs municipals per posar en valor la cultura.

En el seu torn, Antoni Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat i vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, va destacar la importància de la cooperació i la col·laboració entre els municipis d’una AMB “construïda en base a la cultura del concenç, l’empatia, la cohesió social i la comunitat”. En la mateixa línia, Jaume Collboni, vicepresident de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, va posar en valor la diversitat de la dimensió cultural de Barcelona.

Després d’aquest inici es va cedir el torn de paraula Arthur Le Gall, director de KEA European Affairs, que va parlar de l’experiència europea en la creació de grans àrees culturals metropolitanes. En la seva conferència, Le Gall va comparar el model cultural de Barcelona amb el d’altres ciutats europees com Londres, París o Helsinki.

Des de la seva perspectiva, el director de KEA va manifestar la importància de descentralitzar l’oferta cultural dels centres de les grans ciutats així com d’unir l’educació i la cultura des d’un bon principi, fent que els centres educatius i els ens culturals treballin colze a colze.

La dimensió cultural de Barcelona - Jornada AMB

Després d’una pausa, es va reprendre la jornada posant sobre la taula un exemple de coordinació municipal exitosa en l’àmbit cultural: la primera edició de la Quinzena Metropolitana de la Dansa.

Els regidors de Cultura de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, Petra Jiménez i David Quirós, van mostrar la seva satisfacció per haver format part d’una experiència conjunta i compartida que va permetre mostrar la sensibilitat de cada municipi. També Rocío García, tinenta d’alcalde de Cultura de l’Ajuntament de Cornellà, va recalcar que “la cultura no es pot quantificar econòmicament”.

La dimensió cultural de Barcelona - Jornada AMB

El fòrum va acabar amb una taula rodona sobre els cinc grans objectius culturals a escala metropolitana. Els ponents Xavier Fina, filòsof i consultor cultural; Miquel Curanta, director del Club TR3SC; Àlex Nogueras, president d’Art Barcelona; Laia Ramos, sòcia de la cooperativa La Fundició i Enric Sierra, periodista i adjunt a la direcció de La Vanguardia, van exposar els seus punts de vista segons la seva experiència.

Aquest esdeveniment va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar