skip to Main Content
Projecte VR Together Al Citilab 2018

VR Together, el projecte europeu de realitat virtual social realitza les proves pilot al Citilab

Durant el mes d’octubre, Citilab ha acollit les proves pilot del projecte europeu VR Together. Aquest projecte, finançat per la Comissió Europea com a part del programa Horizon 2020 (el programa d’investigació i innovació més gran de la Unió Europea), té l’objectiu de millorar radicalment l’experiència d’immersió i el contacte entre usuaris a través d’una plataforma de realitat virtual social.

La realitat virtual social va un pas més enllà de la realitat virtual. La realitat virtual social no només busca que l’usuari se senti immers i pugui interactuar en un entorn digital, sinó que fa possible que diverses persones que es troben en localitzacions totalment diferents es puguin trobar digitalment en aquest espai creat a través de tecnologia informàtica.

Així doncs, el projecte VR Together ha posat a prova la seva plataforma al lab de Cornellà gràcies a la participació de persones voluntàries que s’havien de presentar a la cita amb un acompanyant.

L’equip de VR Together ha traslladat a cada membre de la parella a un espai diferent del Citilab, en habitacions privades de llum natural i amb els dispositius necessaris per començar l’experiència d’immersió.

Amb les ulleres col·locades, els usuaris començaven la prova pilot trobant-se enmig d’una sala d’interrogatori. Dins d’aquesta escena creada digitalment, cada usuari podia veure, parlar i interactuar amb el seu company com si es trobessin realment en la mateixa habitació gràcies a l’aplicació de tècniques innovadores durant tot el procés d’immersió.

El consorci de VR Together està format per la Fundació i2CAT (Centre de Recerca i Innovació), CWI, TNO, CERTH, Artanim, Entropy, Motion Spell i Viaccess-Orca.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar