Game Jam 2018

Més de 110 estudiants desenvolupen videojocs sobre esport i salut en 48 hores a la Game Jam 2018

Els passats 10 i 11 d’octubre, un centenar de nois i noies de 13 centres educatius de Cornellà i de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona van participar a la Game Jam 2018 que es va celebrar al Citilab.

Els estudiants, dividits en 24 equips, van treballar a l’Opensurf del Citilab per fer front a un repte comú: desenvolupar el prototip d’un videojoc sobre esport i hàbits saludables en 48 hores que, posteriorment, van haver de presentar davant d’un jurat.

Al llarg dels dos dies, l’alumnat es va implicar en tot el procés de desenvolupament del videojoc: la concepció, la creació de la història, el guió i els personatges, el disseny de l’art i el so del prototip així com la programació i la mecànica del joc.

Saint Peter’s School, l’Escola de Noves Tecnologies de la Universitat de Barcelona (ENTI-UB) i Citilab van organitzar aquesta iniciativa amb la voluntat de promoure el pensament computacional i les vocacions científico-tècniques a través d’una experiència en la qual l’aprenentatge, el treball en equip i la diversió van anar plegats.

Els equips guanyadors de la Game Jam 2018

El jurat, després d’avaluar els prototips definitius i les presentacions fetes pels 24 equips participants, va atorgar dos primers premis que van ser pel PentaTeam de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat de Rubí i pel Jam Team de l’Agora International School de Sant Cugat del Vallès.

La proposta guanyadora del ‘PentaTeam’ (l’equip format pel Carlos García, l’Enric Caballero, l’Arnau Alier, la Laia Font i la Noa López) es tracta d’un original videojoc multi-jugador protagonitzat per cèl·lules que han de procurar absorvir el màxim nombre possible de nutrients per tal que arribin a la sang, evitant el contacte amb els virus i els bacteris.

Joc guanyador 1 - Game Jam 2018

D’altra banda, el joc del ‘Jam Team’ (l’equip format per la Sara Callado, la Francesca Badesa, l’Ot Caminals, en Jordi Juncosa, en Guillem Martín i en Pedro Pérez) té com a protagonista un personatge en baixa forma física que ha de procurar millorar els seus hàbits per aconseguir tenir una vida més saludable.

Joc guanyador 2 - Game Jam 2018

Finalment, l’equip que va ser premiat per haver fet la millor exposició oral entre les 24 presentacions va ser ‘Los Quintos’ (en Víctor Hernández, la Judit Muñoz, la Judit Romero, en Marc González i l’Adrián Ortiz), alumnes de l’Escola Nostra Senyora de Montserrat de Rubí.

Enhorabona a tots i a totes per la feina feta!

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar