skip to Main Content

Un robot destinat a ajudar infants amb discapacitat intel·lectual neix als Clubs del Citilab

Durant els darrers mesos, el Club Maker del Citilab s’ha implicat en la construcció d’un robot educatiu interactiu programat amb Arduino. El robot té la missió d’ajudar infants amb discapacitats intel·lectuals a aprendre a llegir i a identificar les parts del cos humà.

El robot ha estat batejat amb el nom de Robi, ha sigut creat a partir de la idea de Jaume Romagosa amb la col·laboració de l’equip del Club Maker que, com a espai d’auto-aprenentatge col·laboratiu obert a la ciutadania, permet desenvolupar projectes d’interès social.

Robot Robi i Jaume Romagosa - Club Maker 2018

Procés de creació

Jaume Romagosa, el seu creador, va demanar assessorament als professionals del Citilab el passat mes de juny per poder fer realitat un projecte que en aquell moment era un esboç sobre paper: un autòmat amb una aparença inspirada en els robots dels anys 50 que servís com un recurs pedagògic per a nens i nenes amb necessitats especials.

Al llarg de 3 mesos intensos de feina, Romagosa es va implicar en la ideació i construcció artesana del robot aplicant els seus coneixements previs de fusteria i manualitats donada la seva experiència en la fabricació de teatrets i titelles. De manera simultània i coordinada, els professionals del Citilab van treballar donant vida a l’autòmat programant amb Arduino cada part del cos del robot.

Esborç robot educatiu Robi - Club Maker 2018

Disseny i funcions del robot

El cos del robot Robi és essencialment de fusta i té representades les parts principals del cos humà amb diversos objectes i materials que responen a les ordres manades per un gran comandament a distància.

Aquest comandament és un panell ple de botons de colors i cadascun d’ells connecta amb alguna part del cos del robot, com ara els ulls, les mans articulades o el cor. Interactuant amb aquest panell, els nens i les nenes poden aprendre a llegir i a identificar conceptes pitjant el botó adequat per tal que la part del cos indicada s’il·lumini, faci soroll o es mogui.

Panell robot Robi - Club Maker 2018

L’essència dels Clubs del Citilab

La tasca d’en Jaume Romagosa va encaixar des d’un bon principi amb l’essència dels Clubs del Citilab i amb la del propi laboratori ciutadà de Cornellà.

Vols fer realitat projectes amb retorn social i treballar aplicant metodologies participatives? Vine als Clubs del Citilab!

  • Club de Programació: dimarts de 17:30 a 19:30 h
  • Club de Media: dimecres de 17:30 a 19:40 h
  • Club de Makers: dijous de 17:30 a 19:30 h
  • Nous Artesans: dijous de 17:30 a 19:30 h

T’hi esperem!

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar