skip to Main Content
Enquesta Satisfacció Serveis De Cornellà 2018

Citilab és el segon servei municipal més ben valorat per la ciutadania de Cornellà

Segons l’informe publicat per l’Ajuntament de Cornellà que recull els resultats de les enquestes de satisfacció sobre els serveis municipals, Citilab és el segon equipament més ben valorat per la ciutadania. Els cornellanencs i cornellanenques han valorat el laboratori ciutadà d’innovació amb una puntuació mitjana d’un 8,2, només precedit per la biblioteca situada al barri centre.

Fent una comparació amb els resultats de l’enquesta realitzada l’any 2014, el lab de Cornellà ha millorat les valoracions de la ciutadania pel que fa a l’ús i la notorietat del centre. Al 2014 els ciutadans i les ciutadanes de Cornellà ja van atorgar una puntuació d’un 7,8 al Citilab i, en l’enquesta d’enguany, aquesta valoració ha augmentat fins arribar al 8,2.

Des del 2017, les activitats del Citilab han crescut un 20% i cada any es registra un miler de socis nous. Abans de tancar aquest 2018, el nombre de socis ja haurà assolit la xifra d’11.000 citilabers.

Espai de l'Opensurf ple de ciutadans

Els resultats de l’enquesta de l’Ajuntament de Cornellà destaquen també els interessos dels cornellanencs i les cornellanenques. Els menors de 30 anys manifesten la seva voluntat de participar en més activitats esportives a la ciutat i les persones d’entre 30 i 44 anys destaquen el seu interès per les activitats culturals i familiars. D’altra banda, els majors de 60 anys es preocupen per les iniciatives dedicades a la gent gran.

Així doncs, l’enquesta confirma les línies d’acció que Citilab ha posat en marxa al seu Pla d’Acció d’aquest 2018 amb la realització d’una formació que va comptar amb la participació de dinamitzadors d’entitats esportives de Cornellà per dotar-los de coneixement sobre innovació social i millorar les seves habilitats relacionades amb la comunicació i el món media. Com a resultat d’aquest curs, els agents van elaborar des de zero productes audiovisuals sobre les seves entitats o els equipaments esportius de la ciutat que es poden consultar fent clic aquí.

D’altra banda, Citilab també participa activament en el desenvolupament de diversos esdeveniments culturals i familiars de la ciutat. Al llarg l’any, s’organitzen o es col·labora en activitats pensades per gaudir en família com pot ser la Fira Apropa, la Jornada de Natura i Creativitat, el Tecnohivern i el Tecnoestiu, la Jornada de Programació i Robòtica Educatives o activitats regulars del centre que fomenten la participació de grups heterogenis de ciutadans com és el cas dels Clubs.

També com a formació permanent, el laboratori ciutadà de Cornellà compta amb el SeniorLab, un espai de trobada de persones majors de 55 anys que impulsen projectes de temàtica social fent ús de noves tecnologies. Aquesta formació té l’objectiu de trencar l’escletxa digital i fomentar l’envelliment actiu.

Per consultar l’informe complet sobre els resultats de l’enquesta realitzada pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública i l’Ajuntament de Cornellà feu clic aquí.

Amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar