skip to Main Content
Robot Educatiu Clubs 2018

Intel·ligència artificial, robòtica, electrònica, videojocs i audiovisual als Clubs del Citilab

Després de mesos de dedicació, els Clubs del Citilab tanquen per vacances d’estiu i tornaran al mes de setembre amb les piles carregades per continuar els apassionants projectes que tenen en marxa.

Al llarg del 2018, el Club de Programació, el Club de Makers, els Nous Artesans i el Club de Media del Citilab han dut a terme diverses iniciatives creatives i innovadores en aquests espais d’auto-aprenentatge i intercanvi de coneixement del laboratori ciutadà de Cornellà.

Clubs Citilab 2018

Els membres del Club de Programació estan desenvolupant dos videojocs: un joc de plataformes inspirat en el clàssic Mario Bros i una aventura gràfica, tots dos programats amb l’entorn d’Scratch.

El Club de Makers estan dissenyant i construint una tirolina motoritzada capaç de sostenir una càmera de vídeo per tal de fer possible l’enregistrament d’imatges en moviment. A més, un altre equip de makers ha realitzat un casc per a bicicletes i patinets que conté intermitents que s’activen en funció dels moviments del cap.

D’altra banda, el projecte més important que actualment es troba en estat de desenvolupament és un robot educatiu de grans dimensions amb llums, moviments i polsadors que té l’objectiu de facilitar l’aprenentatge i la interacció de persones amb discapacitat intel·lectual. Tot el procés d’elaboració del robot, des de la ideació fins la construcció peça per peça i la programació de l’electrònica, s’està fent des de zero.

Robot Clubs 2018

Per part dels Nous Artesans, el projecte pel qual hi ha hagut completa dedicació ha estat la gorra intel·ligent, l’objecte capaç de fer visible el nivell de les ones electromagnètiques que es va presentar el passat mes de juny al Citilab.

Gorra intel·ligent 2018 - Nous Artesans

Finalment, el Club de Media ha invertit tot el seu temps en continuar la planificació, el guió i l’enregistrament de la segona entrega de la websèrie ‘Psycho Acústica’. El primer capítol ja es va projectar a finals del mes de setembre de 2017 i es pot veure fent clic aquí.

Psycho Acústica Clubs

A més dels propis projectes impulsats pels membres dels Clubs, el Citilab ha ofert suport als treballs de recerca d’alumnes de diversos centres educatius de Catalunya. Durant el 2018, s’ha col·laborat en el desenvolupament d’un vehicle intel·ligent capaç de recollir dades atmosfèriques, el disseny i la impressió d’un xassís d’un dron, la construcció d’un robot bípede i un patinet elèctric i la programació d’una xarxa neuronal per a explorar el món de la intel·ligència artificial, entre d’altres.

Mà robòtica - Treball de recerca Clubs

Vols formar part dels Clubs del Citilab i participar en la creació de projectes tan enriquidors? A partir del mes de setembre, acosta’t al Citilab: només has de tenir el carnet de Citilaber (3€) i moltes ganes de compartir coneixement!

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar