skip to Main Content
Gorra Intel·ligent 2018 - Nous Artesans

La gorra intel·ligent, un nou projecte que fa visibles les ones electromagnètiques

El passat 28 de juny, els membres dels Nous Artesans del Citilab van presentar la gorra intel·ligent, el projecte que han ideat, dissenyat i programat al llarg dels 10 últims mesos amb la col·laboració dels professionals del Citilab.

Després d’enllestir el projecte de la samarreta intel·ligent, capaç de preveure el temps de Cornellà, els Nous Artesans del Citilab van voler seguir treballant la innovació en peces de roba per dotar-les d’intel·ligència.

D’aquesta manera, la Casi, la Montse, en Frederic, en Joan, en Ramon i en Marcel s’han implicat en la construcció d’aquesta gorra que és capaç de fer visible el nivell d’ones electromagnètiques del nostre entorn: ones de ràdio, telefonia mòbil, televisió i wifi. Les ones detectades es fan visibles a través d’unes barres de color que varien segons la intensitat que percep la gorra.

Per fer possible la innovadora funció d’aquesta gorra intel·ligent, han incorporat un sintonitzador de ràdio programable (connectat a una placa Raspberry Pi Zero). El sistema funciona sobre Linux i està programat amb el llenguatge de programació Pynthon.

Si us interessa conèixer l’evolució de tot el procés de creació o consultar altres projectes podeu accedir al blog dels Nous Artesans, actiu des de l’any 2011.

Els Nous Artesans són una agrupació que forma part dels Clubs del Citilab, els espais d’auto-aprenentatge i treball col·laboratiu de programació, maker i media basat en l’aprenentatge per projectes. Vols formar-ne part? A partir del setembre seguirem treballant en propostes d’allò més trencadores!

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar