skip to Main Content
Jornada Programa 2018

Més de 400 persones assisteixen a la desena edició de la Jornada de Programació i Robòtica Educatives

Aquest passat dissabte 26 de maig es va celebrar el desè aniversari de la Jornada de Programació i Robòtica Educatives al Citilab. Més de 400 persones (entre docents i alumnat de primària i secundària, així com famílies i altres professionals interessats en el sector) van assistir a aquest esdeveniment que va començar a les 8:30h i va acabar passades les 17:30h.

La jornada va ser inaugurada per Javier González, director gerent del Citilab, i Jordi Vivancos, cap de l’Àrea TAC del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Amb la sala d’actes completa, es va donar pas a la taula rodona sobre robòtica i programació educatives des d’una perspectiva STEAM. Diversos professionals del món acadèmic van intercanviar opinions centrant la mirada en un futur educatiu innovador i assaltant dubtes i polèmiques persistents.

“Per què la programació i la robòtica es consideren modes passatgeres o disciplines pròpies dels “frikis”? Cal diferenciar entre STEAM i STEM? Té sentit deixar de banda l’art de la resta de disciplines (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques)? Com es poden fomentar les vocacions tecnològiques en les nenes i les noies?” Aquestes i moltes d’altres preguntes es van debatre gràcies a la interacció d’un públic que va ser molt actiu a través del hashtag #JPRE18 a les xarxes socials.

La fira d’empreses i de projectes creats pels alumnes de diverses escoles i instituts de Catalunya va omplir l’exterior del Citilab i l’Opensurf d’aparells, robots, dispositius i tot tipus de tecnologia innovadora i d’allò més curiosa. A continuació, els diferents espais del laboratori ciutadà d’innovació de Cornellà van acollir les 36 ponències en total que van impartir els participants: la majoria docents d’escoles, instituts i universitats o experts del món de l’educació, la programació, la robòtica, l’electrònica i la tecnologia.

Després de dinar, l’activitat no va afluixar i els assistents van implicar-se en l’última part, i la més pràctica, de la jornada. Es van impartir un total de 15 tallers al Citilab i també a l’Escola Suris de Cornellà en els quals els participants van interactuar amb tot tipus de llenguatges de programació i tecnologies per dissenyar i experimentar noves activitats educatives.

Abans d’acabar una jornada tan intensa i enriquidora, els assistents van reunir-se al vestíbul del Citilab per brindar en motiu del desè aniversari de la Jornada Programa: un esdeveniment que va celebrar la seva primera edició l’any 2009 reunint una trentena d’apassionats de la robòtica i la programació i que s’ha consolidat al llarg dels anys.

Aquesta desena edició està organitzada novament per la Generalitat de Catalunya i el Citilab, comptant amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Mobile World Capital Barcelona.

Et vas perdre la jornada? Recupera totes les piulades del Citilab a Twitter:


 

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar