skip to Main Content
II Jornada Adolescències I Drogues

La prevenció i el paper de la família, els protagonistes de la II Jornada Adolescències i Drogues al Citilab

Dijous 17 de maig, Citilab va acollir la II Jornada Adolescències i Drogues, organitzada pel Servei de prevenció de Drogodependències de la Mancomunitat Fontsanta. La jornada tenia l’objectiu d’oferir reflexions i abordatges al voltant del paper que juga la família en la prevenció del consum de drogues.

Tècnics de prevenció i altres professionals van acudir a la sala d’actes Vicenç Badenes per escoltar les diverses ponències. La inauguració ha estat a càrrec de Sara Forgas, presidenta de l’Àmbit d’Acció Social i Ciutadana de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat.

Seguidament, David Pere Martínez, director de recerca a Episteme, va començar la primera ponència per parlar ‘del tabú a la normalització en el consum de drogues’. A la seva exposició, Martínez va mostrar als participants els canvis de concepció envers el consum de drogues de la nostra societat al llarg del temps.

A continuació, Otger Amatller, coordinador de l’Àrea de Prevenció de la Fundació Salut i Comunitat va realitzar la xerrada ‘Drogues i família: vincles i abordatge’. Durant la seva ponència, Amatller va explicar el paper dels nuclis familiars en les addiccions i va destacar la falta de participació de les famílies en els programes de prevenció del consum de drogues.

Núria Puentes, psicòloga i tècnica en prevenció de drogues de la Mancomunitat Penedès – Garraf, va ser la tercera ponent i va parlar sobre la ‘intervenció amb famílies des d’un espai d’assessorament’. A l’exposició va tractar la prevenció de drogues des del punt de vista dels tècnics que es dediquen a aquests tipus de programes.

Finalment, Manuel Ceballos, Tinent d’alcalde i Regidor Delegat d’Àrea, Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Cornellà va oferir la cloenda de la jornada.

Aquest esdeveniment va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà, l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back To Top
Cercar