skip to Main Content
6a Trobada XAJI 2018

Més de 130 joves participen en la 6a trobada XAJI sobre igualtat de gènere al Citilab

Divendres 11 de maig de 2018, Citilab va acollir la VI Trobada XAJI (Xarxa Activa de la Joventut per la Igualtat), una iniciativa impulsada per la Plataforma Unitària Contra les Violències de Gènere amb la col·laboració dels centres adscrits a la xarxa. La trobada tenia l’objectiu de potenciar el diàleg i el debat entre les diferents XAJIs, per tal de convidar a la reflexió en les accions que es duen a terme i millorar cooperativament.

Més de 130 joves dels diversos centres educatius adscrits a la XAJI han omplert la sala d’actes Vicenç Badenes i la resta d’instal·lacions del Citilab de ganes de treballar cooperativament per construir un futur més igualitari. Els centres participants han estat els instituts Ausiàs March, Moises Broggi, Quatre Cantons, Esteve Terrades, Miquel Martí i Pol, Joan Miró i Cornellà, dels XAJIs de Barcelona i Cornellà.

La jornada ha començat a les 9:30h del matí amb la benvinguda institucional de l’Ajuntament de Cornellà i la presentació de la trobada, que va anar seguida de les presentacions dels projectes de cada centre. En aquestes presentacions, cada institut ha explicat de manera creativa les activitats que han realitzat durant l’any a favor de la igualtat de gènere amb cançons, vídeos i representacions realitzades per cadascun dels grups.

En acabar les exposicions l’Institut Cornellà, com amfitrió de la trobada, ha organitzat un esmorzar per a tots els convidats per recuperar forces de cara a la segona part de l’esdeveniment.

Després del descans, han començat les dinàmiques de grup a càrrec de cadascuna de les entitats participants. En grups reduïts els estudiants s’han distribuït per les instal·lacions del Citilab amb la finalitat de fomentar el feedback entre les XAJIs envers les seves exposicions. En els grups s’han posat en comú els aspectes positius dels projectes exposats i les seves idees, per tal de millorar de cara a futures accions.

Finalment, en l’acte de cloenda s’ha obert un espai destinat a assegurar la transmissió d’opinions positives entre les XAJIs. En la dinàmica cada participant ha pogut escriure quelcom li hagi cridat l’atenció d’una o més XAJIs i fer arribar aquest feedback de manera anònima en un sobre. D’aquesta manera, en finalitzar la trobada cada XAJI ha recollit les aportacions dels participants per tal de llegir-les i posar-les en comú.

Aquest esdeveniment va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar