skip to Main Content
Esmorzar Alcaldes.eu 2018

Citilab acull l’esmorzar i col·loqui d’Alcaldes.eu sobre innovació, municipis i persones

El passat divendres 11 de maig, Citilab va acollir l’esmorzar i col·loqui Innovació, municipis i persones: l’hora dels alcaldes i les alcaldesses, una trobada organitzada conjuntament amb la plataforma transmèdia Alcaldes.eu.

Alcaldes de municipis impulsors de projectes pioners d’innovació local i experts d’innovació social van compartir les seves pràctiques innovadores per donar resposta a reptes de sostenibilitat i cohesió social amb altres alcaldes, alcaldesses, tècnics i tècniques municipals. Els participants d’aquesta trobada van dedicar-se a debatre i intercanviar experiències sobre com i per què cal impulsar polítiques d’innovació que apliquin el model de la Quàdruple Hèlix (administració pública, empresa, universitats i ciutadania) des dels municipis.

Javier González, director gerent del Citilab, va donar la benvinguda a la seixantena d’assistents i, seguidament, Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat, va ser l’encarregat d’obrir el col·loqui explicant el paper precursor de la ciutat, que va promoure el primer laboratori ciutadà del sud d’Europa fa 10 anys i que ja compta amb una Àrea de Gestió d’Innovació Urbana i Social a l’Ajuntament.

En la primera taula de ponents, Balmón estava acompanyat d’altres representants de l’administració pública i del món empresarial: Ferran Tarradellas, director de la representació de la Comissió Europea a Catalunya; David Saldoni, president de l’Associació Catalana de Municipis; Maria Monzó, directora d’innovació d’Aigües de Barcelona; i Joan Romero, conseller delegat d’ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya.

La segona taula protagonista del col·loqui estava completament formada per alcaldes i alcaldesses que van voler destacar les iniciatives innovadores que desenvolupen en cada municipi: Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat; Astrid Desset, alcaldessa d’Anglès; Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat; i Jordi Bou, alcalde del Papiol.

L’última i tercera mesa va cedir la paraula a Jordi Martí, director de Microsoft a Catalunya i professor de la UPF; Artur Serra, director de recerca del Citilab; David Massana, responsable d’Administracions Públiques de Banc Sabadell, i José Luís Núñez Freile, expert en Smart Cities.

Els tretze ponents, juntament amb la resta de convidats i d’assistents, van debatre com la interacció social genera innovació i quins són els principals inconvenients que la frenen, basant-se en la pròpia experiència de cada poble, ciutat, empresa i institució.

La necessitat d’una col·laboració real entre els integrants de la Quàdruple Hèlix, la importància de la democratització de la innovació a través d’estructures i la limitació que suposa la durada de les legislatures per implementar estratègies de desenvolupament del territori van ser algunes de les idees que van sorgir al llarg del col·loqui.

A més, en l’acte, Citilab va lliurar a tots els participants la Guia de Laboratoris Ciutadans, un document divulgatiu centrat en donar a conèixer la tasca dels centres d’innovació ciutadans amb la voluntat d’impulsar el paper innovador de les administracions locals.

Aquest esdeveniment va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Aigües de Barcelona i Urbaser.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar