skip to Main Content
Setmana Open Data 2018

Arriba la Setmana Open Data del Baix Llobregat al Citilab!

Els propers 15, 16 i 17 de maig torna la Setmana Open Data del Baix Llobregat, organitzada per Iniciativa Open Data Barcelona i Citilab per segon any consecutiu.  Aquesta nova edició de la Setmana Open Data se centrarà en la importància de les dades geolocalitzades amb activitats per aproximar les dades obertes a la ciutadania i a les empreses.

Jornada Divulgativa Open Data per a empreses: 15 de maig

El dimarts 15 de maig, de 9:30h a 15:45, Citilab acollirà la Jornada Divulgativa Open Data per empreses, on l’eix conductor seran les oportunitats de les dades geolocalitzades, ja que estan entre les més reutilitzades per extreure valor econòmic. Segons un estudi recent de la Fundació Cotec, “La reutilización de datos abiertos: Una oportunidad”, el 87% de les aplicacions amb valor econòmic estan basades en dades geolocalitzades, i és per això que en aquesta ocasió es fa especial èmfasi en aquestes dades.

La jornada constarà d’una primera part amb una xerrada inspiracional que tractarà sobre l’activitat Econòmica basada en dades geolocalitzades a càrrec d’Alberto Abella, expert en dades obertes. Durant la segona part, es mostraran experiències de negoci basades en l’ús de les dades geolocalitzades i conclourà amb un taller pràctic per tal que les empreses coneguin diverses eines gratuïtes per treballar amb dades geolocalitzades impartit per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.
Aquesta jornada vol ser un espai de participatiu on compartir coneixement, per aquesta raó el nombre de participants és limitat i està especialment adreçada a empreses de la zona que tinguin la motivació d’innovar i incorporar l’ús de les dades en el seu projecte.

Deconferència sobre Visualització de Dades: 16 de maig

Dimecres 16 de maig, de 18:00h a 20:00h, se celebrarà la Deconferencia sobre Visualització de Dades, en la qual diferents professionals compartiran trucs o eines concretes sobre anàlisis o visualització de dades. Aquest acte vol ser una marató de coneixement compartit en píndoles curtes de 20 minuts de durada cadascuna.

Workshop sobre Visualització de Dades basades en Dades Geolocalitzades: 17 de maig

Per concloure la setmana de l’OpenDataLab, el dijous 17 de maig a les 18:30h s’impartirà un workshop sobre Visualització de dades basades en dades Geolocalitzades a càrrec de l’Elisa Vivas, periodista de Dades a El Periódico. Aquesta és una de les activitats que s’ofereix periòdicament i de forma gratuïta a l’Escola de dades del Baix Llobregat.

Vols formar-te en Dades Obertes? Inscriu-te a la Setmana Open Data del Baix Llobregat! Si la teva empresa vol innovar i participar en la Jornada Divulgativa Open Data, omple aquest formulari!

Aquesta formació rep la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar