skip to Main Content
Robòtica Educativa

Vols descobrir un nou llenguatge de programació per microcontroladors? Vine al Taller de MicroBlocks al Citilab!

El proper 26 d’abril, de 17:30h a 19:30h, Citilab inaugura el primer taller de MicroBlocks, una formació de 2 hores que serà impartida per Bernat Romagosa, desenvolupador principal d’Snap4Arduino que, després de la seva etapa al Citilab, actualment forma part de l’equip d’Snap!. En aquest projecte també hi participen Jens Mönig, desenvolupador principal d’Snap!, i John Maloney, principal desenvolupador de les primeres versions d’Scratch.

MicroBlocks: un nou llenguatge de programació per microcontroladors

El sistema MicroBlocks permet programar plaques micro:bit, NodeMCU i algunes Arduino de manera interactiva, dinàmica i en paral·lel, igual que Scratch i altres llenguatges derivats. Ara bé, la particularitat innovadora de MicroBlocks és que s’executa directament en el microcontrolador i, per tant, fa possible que la placa funcioni d’una manera totalment independent de l’ordinador.

D’aquesta manera, MicroBlocks va un pas més enllà de l’àmbit purament educatiu i, tot i que segueix oferint la mateixa flexibilitat i interactivitat de la programació per blocs, també permet la possibilitat de construir projectes amb aplicació al món real.

El taller de MicroBlocks al Citilab

L’activitat formativa organitzada el 26 d’abril al Citilab va dirigida a persones majors de 12 anys que tinguin coneixements bàsics de programació, electrònica creativa o robòtica per tal que descobreixin i experimentin aquest nou llenguatge de programació per blocs inspirat en Scratch.

Durant les 2 hores del taller, els participants construiran petits dispositius electrònics, un joc senzill i un nivell de bombolla digital. A més, també podran desenvolupar un projecte pel seu compte i fer-ne una petita presentació opcional en el tram final de la formació. El taller es realitzarà amb la placa microcontroladora micro:bit, que incorpora una petita matriu de leds, un acceleròmetre i una brúixola, entre d’altres.

La realització d’aquest taller persegueix el mateix objectiu de seguir potenciant l’aprenentatge de la programació però, en aquest cas, fent ús d’un llenguatge de programació per microcontorladors que no es farà públic fins el mes de maig.

T’interessa formar part d’aquesta experiència divulgativa i descobrir aquest llenguatge innovador? Pots inscriure’t al taller enviant un correu electrònic a inscripcio@e-citilab.eu o trucant al 93 551 06 60. No deixis escapar aquesta oportunitat!

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar