skip to Main Content
Robots D'Edulab

Segon any de prova pilot del projecte EduLab amb l’Escola Dolors Almeda

Aquest 2018 Citilab reprèn la tasca de col·laboració amb l’Escola Dolors Almeda de Cornellà de Llobregat, el centre educatiu que forma part de la prova pilot d’EduLab per adoptar el concepte de laboratori viu i obert i integrar metodologies innovadores per a la millora de l’educació al centre.

Enguany, el professorat i l’alumnat de l’escola cornellanenca es tornarà a implicar en un nou curs replet d’activitats que fomenten l’aprenentatge de la programació com a llenguatge transversal, el treball col·laboratiu per projectes, la resolució de problemes, l’experimentació i el consegüent desenvolupament del pensament computacional i el pensament crític i creatiu en els nens i les nenes de l’escola.

L’alumnat de 3r primària s’implicaran en el disseny d’aplicacions per millorar la velocitat i la comprensió lectora de l’alumnat a través d’imatges i paraules. Els de 4t, realitzaran la customització dels robots desmuntables (EduBots) que s’encarregaran de construir i programar amb Snap4Arduino els nens i les nenes de 6è.

Pel que fa a l’alumnat de 5è, treballarà en la ideació i construcció d’algun dispositiu que visibilitzi el soroll de l’aula amb llum i moviment.

Escola Dolors Almeda: la prova pilot

La primera col·laboració entre l’Escola Dolors Almeda i Citilab es va desenvolupar durant el curs 2016-2017, moment en el qual el projecte es va focalitzar en la part de relació, temporalitat, disseny conjunt de les intervencions amb el professorat i aplicació de les primeres accions dins de l’entorn escolar.

Després d’aquest primer curs amb resultats d’allò més satisfactoris, l’Escola Almeda va aplicar tots els coneixements i metodologies apreses de manera transversal i amb suficient autonomia en l’activitat habitual del centre. Amb aquesta darrera col·laboració, Citilab tancarà el pilot del projecte EduLab havent transmès i compartit tot el coneixement propi del laboratori ciutadà d’innovació social i digital de la ciutat.

Aquest projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar