skip to Main Content
Entrega Premis Bitbot.cat

Tres de les cinc persones guardonades a l’entrega de premis Bitbot.cat són dones

El passat dijous 15 de febrer es va celebrar la primera edició de l’entrega de premis als millors projectes educatius de programació i robòtica presentats en el marc del programa Bitbot.cat, la formació impulsada per la Generalitat de Catalunya i impartida al Citilab amb l’objectiu de fomentar les activitats extraescolars de robòtica i programació.

‘La Mediateca del Raval’, ‘Triagame’, ‘Guiber the train’ i ‘TecNoies’ han sigut els treballs guanyadors desenvolupats per cinc participants d’aquesta formació, tres dels quals han sigut dones.

Joel Calvet va rebre el primer premi pel seu projecte ‘La Mediateca del Raval: el joc’, una activitat per crear un joc interactiu amb Scratch basat en els arxius de la memòria i la història dels veïns del barri del Raval.

Lídia Santiago va rebre el segon premi en mans de Javier González, director gerent del Citilab, entitat col·laboradora i formadora del curs. Lídia Santiago és l’autora del projecte ‘Triagame’, un joc per a nens i nenes de 3 a 5 anys desenvolupat amb Scratch que es tracta d’un prototip electrònic per fer que els més petits es familiaritzin amb les figures geomètriques, els colors i els nombres.

Entrega premis Bitbot.cat - Javier González

El tercer premi va ser atorgat a dos projectes a causa d’una situació d’empat. Un premi va ser per a Ramón Martínez, autor del treball ‘Guiber the train’, una activitat per a nens d’entre 4 i 6 anys que pretén treballar la seqüencialitat d’instruccions mitjançant un vehicle fet amb Arduino.

L’altre premi va ser per a Beatriz Garcés i Aida Moral, creadores del projecte ‘TecNoies’, un joc dirigit a noies d’entre 8 i 12 anys per fer una introducció a la robòtica amb Scratch donant a conèixer la presència femenina en el sector STEM al llarg de la història.

L’acte va comptar amb la presència de Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital;  Martí Barberà, director general d’Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa; i Francesc Rambla, responsable del programa Bitbot.cat.

Aquesta primera entrega de premis del programa Bitbot.cat ha volgut fer un reconeixement públic a tots els monitors, monitores i professionals del lleure pel seu interès en la formació de programació i robòtica educatives. El paper del Citilab és actuar com a formador de futurs formadors i formadores amb l’objectiu de seguir fomentant les disciplines STEM entre els nens i les nenes de Catalunya.

Aquest acte està impulsat per la Generalitat de Catalunya i compta amb el suport del Citilab, Ro-botica, l’Ajuntament de Cornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar