skip to Main Content

Els Clubs del Citilab donen suport a treballs de recerca de secundària: un vehicle intel·ligent i una mà mecànica

Des de l’inici de 2018, els Clubs del Citilab han col·laborat amb alumnat de secundària per ajudar-los a resoldre dubtes i problemes sobre els seus projectes de recerca: una mà mecànica controlada amb un guant sensoritzat i un vehicle intel·ligent controlat remotament.

En primer lloc, dos estudiants de 4t d’ESO van recórrer als Clubs per poder seguir avançant en el seu treball de recerca basat en la construcció d’un vehicle capaç de mesurar la temperatura i la humitat i de gravar vídeo en llocs de difícil accés a través de control remot.

Maqueta vehicle - Treball de recerca Clubs

Un cop acabat el muntatge del vehicle, construït amb 3 plaques Arduino i mòduls RF, el projecte va manifestar problemes que semblaven derivar d’aquests mòduls de comunicació. Des dels Clubs, es va recomanar l’aïllament de les diverses parts de l’invent per detectar d’on provenia el problema i, finalment, es van poder resoldre els errors de connexió i programació.

D’altra banda, el segon treball que va rebre assessorament per part dels Clubs consisteix en una mà mecànica que replica els moviments d’una mà real fent ús d’un guant amb sensors de torsió. Des del Citilab, es va procurar ajudar a corregir els moviments erràtics de la mà mecànica amb l’objectiu que l’escola pugui desenvolupar una activitat d’electromecànica i programació per a l’alumnat. El projecte està pendent d’evolució.

Mà robòtica - Treball de recerca Clubs

Fruït d’aquestes col·laboracions entre els Clubs del Citilab i alumnat dels centres educatius, s’han tirat endavant projectes de tecnologia, robòtica i programació d’allò més interessants. Una de les iniciatives més documentades va ser el treball de recerca de l’alumna Mireia Planas que, comptant amb el suport del Citilab, va construir un robot capaç de pujar escales i transportar objectes.

Els Clubs del Citilab són espais oberts a la ciutadania per fomentar l’aprenentatge per projectes potenciant l’autonomia i la col·laboració entre els participants. Aquests espais dedicats als àmbits de la programació, la cultura maker i el món audiovisual (media) ofereixen una activitat continuada als assistents recurrents però també brinden suport de manera esporàdica als treballs de recerca i als diversos reptes dels instituts.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar