skip to Main Content
Tallers Robòtica I Programació Amb Alumnat De L'Escola Suris

L’alumnat de l’Escola Suris aprèn programació i robòtica al Citilab

A partir d’aquesta setmana i durant el mes de gener, l’equip d’Edutec al Citilab impartirà activitats d’iniciació a la programació i a la robòtica per l’alumnat de primària de l’Escola Suris de Cornellà.

Aquesta inciativa col·laborativa entre l’Escola Suris i el Citilab s’emmarca dins del projecte Edulab i té com a objectiu fer possible que, des de petits, els nens i les nenes aprenguin treballant i apliquin les habilitats adquirides desenvolupant projectes útils per a ells mateixos i pel seu centre educatiu.

Per tal que l’alumnat adquireixi aquests nous coneixements de programació i robòtica, es realitzaran dos projectes basats en els interessos principals del centre: millorar l’ús del pati per poder realitzar-hi més activitats i crear una aplicació destinada a enriquir el servei del ‘Claki’, el contenidor d’oli reciclat de l’escola.

Així doncs, en les properes tres setmanes, l’alumnat de 4t i 5è de primària de l’escola cornellanenca s’introduïran en el món de la programació amb el programari lliure per blocs Scratch.

En les primeres sessions d’aquesta setmana, els participants s’estan familiaritzant amb la interfície i adquireixen les nocions bàsiques de programació. Posteriorment, els estudiants hauran de dissenyar noves propostes de pati d’escola amb Scratch, aplicant així tots els coneixements apresos.

L’alumnat de 6è de Primària, en canvi, està rebent formació per introduir-se en el món de la robòtica mitjançant Snap4Arduino, l’entorn de programació per blocs dissenyat al Citilab. Després de posar-ho en pràctica, els estudiants desenvoluparan una aplicació que sigui capaç de publicar un tuit de forma automàtica per indicar una determinada quantitat d’oli emmagatzemada per aquest envàs destinat al reciclatge d’oli que hi ha a l’escola.

Amb iniciatives com aquesta, Citilab segueix impulsant les vocacions tècniques i científiques, el pensament computacional i la resolució de problemes en les noves generacions.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar