skip to Main Content
Club De Makers

A partir del gener, tornen totes les formacions del Citilab!

Citilab enceta el 2018 amb un nou quadrimetre i noves dates d’inici d’un gran ventall de formacions sobre tecnologia a nivell usuari, robòtica i electrònica creativa amb Scratch per Arduino, programació d’aplicacions de dispositius mòbils amb AppInventor i espais d’autoaprenentatge en els àmbits de programació, maker i media dirigides a tots els públics: per a totes les edats i coneixements.

D’altra banda, Citilab també ofereix formacions adreçades a grups més concrets: el curs de programació amb Scratch per a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys, i el SeniorLab, la comunitat per a majors de 50/55 anys que impulsa l’envelliment actiu.

A més, FMIC, companyia que forma part de l’ecosistema empresarial del Citilab, obre noves convocatòries per a un taller i un curs semipresencial i online, tots relacionats amb el món dels drons.

A continuació pots trobar tota la informació sobre la oferta formativa del Citilab. Desplega cada secció!

Inicia’t és una formació bàsica en l’ús de l’ordinador, que ofereix a l’usuari coneixements bàsics per navegar, trobar informació, guardar-la en diferents suports, etc. També s’introdueix als participants en l’ús d’imatges, la creació de documents i l’ús de correu electrònic. L’assistència no és obligatòria per a cada sessió i totes les persones inscrites poden expressar el seu interès per aprendre certs continguts.

 • Grup de matins: dilluns d’11:00 a 13:00h – Inici: 22 de gener
 • Grups de tardes: dijous de 16:00 a 18:00h – Inici: 25 de gener

Més informació

Tecnosenior és un nou taller posat en marxa per SeniorLab l’any 2015. L’objectiu de la formació és facilitar la manipulació de dispositius electrònics (smartphones, tablets i ordinadors) i apropar al públic diverses eines i aplicacions variades. Cal destacar que tots els temes i coneixements impartits varien segons els interessos i les peticions dels alumnes.

 • Dilluns de 16:00 a 18:00h – Inici: 22 de gener

Més informació

Espai d’autoaprenentatge per projectes, en els àmbits de la programació, media i makers, assessorat per experts del Citilab. Els grups són heterogenis i treballen d’una forma col·laborativa, acompanyats per personal del Citilab i a vegades per experts externs que poden aportar els seus coneixements.

 • Club de Programació: dimarts de 17:30 a 19:30h – Tornada: 15 de gener
 • Club de Media: dimecres de 17:30 a 19:40h – Tornada: 16 de gener
 • Club de Makers: dijous de 17:30 a 19:30h – Tornada: 17 de gener
 • Nous Artesans: dijous de 17:30 a 19:30h – Tornada: 17 de gener

Més informació

Nens i nenes d’entre 8 i 12 anys treballen amb l’entorn de programació per blocs Scratch, un programari visual i interactiu. L’objectiu de la formació és que els infants aprenguin a programar, utilitzin el pensament lògic i interactuin amb la tecnologia d’una manera activa i creativa.

 • Grup 1: dilluns de 17:30 a 18:30h – Inici de la formació: 12 de febrer
 • Grup 2: dimarts de 17:00 a 18:00h – Inici de la formació: 13 de febrer

Més informació

Aquesta formació va dirigida a un públic totalment heterogeni i ofereix la possibiltat d’aprendre a programar dispositius electrònics i robots de manera gràfica i intuïtiva amb l’entorn de programació lliure dissenyat al Citilab: Scratch per Arduino.

 • Dimecres de 17:30h a 19:00h – Inici de la formació: 14 de febrer

Més informació

La formació també va dirigida a un públic heterogeni que s’inicia en la creació d’aplicacions per a mòbils i tauletes amb AppInventor, una aplicació web de programació per blocs que permet generar aplicacions per al sistema operatiu Android.

 • Dijous de 17:30 a 19:00h – Inici de la formació: 15 de febrer

Més informació

Més que una formació, el SeniorLab és una comunitat per a majors de 50/55 anys que explora les possibilitats de desenvolupament de les capacitats d’innovació de la gent gran. A través de la tecnologia, els participants col·laboren en la creació de projectes de temàtica social.

 • Grup 1: dimarts d’11:00 a 13:00h – Inici: 9 de gener
 • Grup 2: dimecres de 16:00 a 18:00h – Inici: 10 de gener
 • Grup 3: dijous d’11:00 a 13:00h – Inici: 11 de gener

Més informació

Curs semipresencial de pilot avançat de drons de FMIC on s’imparteixen les assignatures oficials exigides per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria. Els continguts teòrics s’estudien a través d’una plataforma online validada per aquest organisme; i dues vegades per setmana s’assisteix a classes presencials per conèixer l’aplicació al món laboral d’aquests coneixements.

 • Inici: 5 de febrer

Més informació

Curs online de pilot avançat de drons de FMIC on s’imparteixen les assignatures oficials exigides per l’Agència Estatal de Seguretat Aèria. A través d’una plataforma online aprovada per aquest organisme, l’alumnat cursa 54 hores, amb els seus corresponents tests, més 6 hores de teoria presencial a les aules de FMIC per superar un examen teòric de 90 preguntes.

 • Inici: 5 de febrer

Més informació

Curs de curta durada de FMIC per a conèixer la legislació vigent sobre drons i els comandaments principals. S’explicaran exemples reals d’accidents, incidents i bones pràctiques. Es descriu peça a peça el muntatge bàsic d’un dron, i els principals avantatges i defectes que presenten. Es farà també una pràctica indoor i es resoldran els dubtes.

 • Inici: 2 de febrer

Més informació

Les places són limitades, no et quedis sense!

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar