skip to Main Content
Entrevista Javier González La Vanguardia

Una dècada d’innovació i empoderament ciutadà

Aquest dijous 21 de desembre, La Vanguardia publica una entrevista a Javier González, director gerent del Citilab, per donar a conèixer el centre, respondre les preguntes més importants sobre la tasca del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat des del seu naixement i posar en valor el paper de la ciutadania i el potencial innovador que hi ha a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Arribant al final del 2017, any en què el Citilab ha celebrat els seus 10 anys d’història, Javier González explica l’essència de la institució cornellanenca. Recordant que el Citilab es basa en un model “de baix a dalt” per introduir als ciutadans i ciutadanes en la innovació, González explica la importància de “deixar de ser només un subjectiu passiu de la innovació que fan altres i ser-ne protagonista”.

En els seus inicis, Citilab va néixer per trencar l’escletxa digital i fer possible l’accés a la informació dels més petits als més grans; i ara, 10 anys després, garanteix l’accés a la innovació, divulga nou coneixement i segueix apropant la ciència, la tecnologia i l’art a la població.

Així doncs, “aprofitant les últimes tendències com ara el big data, la realitat virtual i augmentada, la gamificació, la internet de les coses o la intel·ligència artificial”, el director del Citilab exposa l’objectiu principal del centre: “millorar la qualitat de vida abordant problemes socials i globals”.

D’aquesta manera, González ha tornat a convidar a la ciutadania a tirar endavant projectes i a compartir-los, assegurant que “l’única manera d’aprendre a innovar és fent projectes”, deixant en un segon pla el fet que tinguin o no sortida al mercat: “els projectes que acaben triomfant no són els que tenen més recursos, sinó els que tenen il·lusió”.

Per això, Citilab recolza i aposta per tots els ciutadans i ciutadanes des del principi del camí; i assegura que “hi ha gent que s’espera al final del túnel per recollir els fruits i altres que sembrem des del principi”.

Després d’una dècada d’innovació ciutadana i foment de la Societat del Coneixement, Citilab pretén seguir oferint serveis a Cornellà i als municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, però de cara al futur el centre aspira a ser “un instrument públic que pugui replicar en altres punts del territori per expandir el model”.

Si voleu llegir l’entrevista íntegra de La Vanguardia feu clic aquí.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar