skip to Main Content

Arranca la formació en robòtica i programació per a monitors i monitores de lleure

La 4a edició del programa Bitbot.cat, que imparteix l’equip d’Edutec del Citilab, impulsada per la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament va començar el passat dijous 30 de novembre amb la participació de 20 persones.

Des de l’any 2016, Citilab col·labora amb el programa Bitbot.cat per contribuir en el foment de les activitats extraescolars de robòtica i programació i, de la mateixa manera, per impulsar les vocacions tecnològiques en els nens i nenes de Catalunya.

Davant de la creixent demanda d’instaurar activitats de programació i robòtica en el món de l’educació, i la importància de desenvolupar les habilitats cognitives des d’edats primerenques, és necessari garantir la formació de personal qualificat en aquest àmbit que, posteriorment, traspassi aquest coneixement als més petits.

Per fer-ho possible, Citilab imparteix cursos formatius i de certificació de programació i robòtica adreçats a monitors i professionals del lleure en el marc d’aquest programa, actuant així com a formador de futurs formadors.

En la nova edició de la formació, que consisteix en un total de 20 hores presencials repartides en 5 sessions de 4 hores cadascuna i 10 hores de dedicació a l’elaboració d’un projecte, els monitors i monitores aprenen amb Scratch, Snap, Snap4Arduino, BeetleBlocks i AppInventor.

Un cop cursats els dos mòduls presencials, l’alumnat ha d’elaborar el projecte final, que pot ser una experiència educativa amb nens i nenes o un prototip d’activitat pensat per posar en pràctica. Aquests treballs són evaluats per un tribunal format per representants de l’organitzador, de l’entitat col·laboradora, del sector de l’educació en lleure i de la programació i la robòtica educatives.

Dins del mateix catàleg del programa BitBot.cat, Citilab imparteix formació i activitats extraescolars i lúdiques per a totes les edats. Alguns exemples d’aquestes propostes centrades en la programació i la robòtica són els Clubs, les formacions ‘Programació d’apps amb App Inventor’ i ‘Robòtica i electrònica creativa amb Scratch per Arduino’ i les edicions anuals del Tecnoestiu i Tecnohivern.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar