skip to Main Content

Citilab acull el Congrés Científic ‘La salut del nostre riu’ de l’Institut de Cornellà

El proper dijous 30 de novembre, Citilab acull el Congrés Científic ‘La salut del nostre riu’, una iniciativa innovadora impulsada per l’alumnat de 2n d’ESO de l’Institut de Cornellà. La trobada s’inaugurarà a les 11h del matí amb la presentació de diverses ponències per exposar els resultats de la seva investigació sobre l’estat del riu Llobregat en format de congrés, de caràcter tradicionalment professional i especialitzat, que situa els coneixements adquirits pels estudiants en una posició d’alt valor afegit.

Citilab impulsa les accions d’aprenentatge innovador que, com és el cas d’aquest congrés, conviden a l’alumnat a exposar de forma oberta les conclusions d’un projecte fet a l’escola per tal de difondre i compartir coneixement científic amb la ciutadania; explorant així la innovació educativa que trenca la dinàmica habitual a l’aula i redefineix el model pedagògic tradicional.

Les onze ponències previstes al programa tractaran temes com les qualitats físiques i químiques del riu, la relació de la ciutat amb el riu, els canvis en el curs del Llobregat, la vegetació, l’ús sostenible de l’aigua, la contaminació, la comparació entre els rius Llobregat i Rigart, el parc agrari del Baix Llobregat, el reciclatge i els macroinvertebrats que es troben al riu.

Una quarantena d’alumnes de 2n d’ESO organitzats en diversos grups duran a terme les seves intervencions científiques davant de la resta de companys del mateix centre, sumant així més de 170 assistents al congrés.

A més, la jornada comptarà amb la ponència del convidat David Calabuig, responsable tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament de Cornellà, que conclourà la jornada amb una xerrada sobre el riu Llobregat i l’aigua.

A banda de les ponències, al Citilab també s’exposaran pòsters científics elaborats pels alumnes i una maqueta relacionada amb el projecte.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar