skip to Main Content
III Jornades Violència Domèstica

280 persones assisteixen a la III Jornada d’Aproximació a la Violència Domèstica al Citilab

El passat divendres 24 de novembre, Citilab va acollir la III Jornada d’Aproximació a la Violència Domèstica, ‘la més amagada’ que va omplir tota la sala d’actes Vicenç Badenes del Citilab, arribant als 280 assistents. La jornada va ser organitzada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, la Direcció d’Atenció Primària Costa Ponent i el Servei d’Atenció Primària Baix Llobregat Centre de l’Institut Català de la Salut.

Per tercer any consecutiu, es va posar en relleu la dramàtica situació que continua generant la violència de gènere i, en aquesta nova edició, es va voler visibilitar la violència domèstica més amagada: aquella que pateixen els menors, les embarassades, les mares, les àvies, les germanes, etc. A més, es van donar a conèixer els mecanismes, programes i circuits disponibles als centres públics per captar dones i menors vulnerables de patir situacions de violència.

La jornada es va inaugurar a les 9h del matí, amb les intervencions de Maribel Pons, directora d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del Baix Llobregat Centre; Àngel Jover, director d’Atenció Primària Costa Ponent; Montserrat Figuerola, gerent de la Gerència Territorial Metropolitana Sud; i Rocío García, tinenta d’alcalde de Cultura i Igualtat de l’Ajuntament de Cornellà.

En el seu discurs de benvinguda, Maribel Pons va manifestar l’alarmant augment de casos de violència masclista en parelles adolescents i va parlar sobre la preocupant acceptació del micromasclisme, “disfressat de romanticisme, poesia, festa i modernitat” en l’actualitat.

La primera part de la jornada va oferir dues ponències sobre l’abús sexual de menors i la violència masclista a l’embaràs. Després de la pausa, l’acte va continuar aprofundint sobre la violència masclista i filoparental exercida per nois adolescents sobre dones de la família, evidenciant diverses experiències detectades al territori i acabant amb la ponència ‘La mujer, la gran olvidada de la historia’.

L’esdeveniment s’ha celebrat en el marc del Dia Internacional contra la Violència de Gènere i forma part de tot un programa d’activitats organitzades durant el mes de novembre a Cornellà.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar