skip to Main Content
Congrés Ciutats Integrals Reus

Artur Serra participa en el Congrés Internacional de Ciutats Integrals de Reus

Els passats divendres 17 i dissabte 18 de novembre es va celebrar el Congrés Internacional de Ciutats Integrals de Reus sota el lema ‘Cocreant les ciutats del futur, ara!’, un esdeveniment centrat en el propòsit de fer evolucionar la manera d’entendre les ciutats i el seu potencial de transformació, amb l’objectiu d’ampliar la capacitat d’acció individual i col·lectiva.

Artur Serra, director de Recerca del Citilab i director adjunt de la Fundació i2cat, va ser un dels 10 professionals escollits com a inspiracions per compartir amb tots els assistents les seves aportacions i evolucionar cap a un món pròsper i sostenible. La seva intervenció va centrar-se en reflexionar sobre com fer de les ciutats laboratoris vius per a la co-innovació.

La contribució de les ciutats a l’evolució social, l’impuls de les ciutats com a sistemes vius, el desenvolupament d’una universitat cívica, l’aprofitament dels recursos de les ciutats meditarrànies, el desenvolupament de l’urbanisme i l’arquitectura cívics, la importància de les regions en les ciutats, la concepció de les ciutats com un bé comú, la configuració de mobilitat i fluxos i, finalment, les plataformes d’innovació en i entre ciutats, van ser els temes protagonistes de les diverses inspiracions del congrés.

Aquestes jornades anaven dirigides a totes les persones actives per a un canvi social regenerador: activistes, empresaris, acadèmics, polítics, servidors públics, estudiants, artistes, comunicadors o educadors. Amb la premissa de mantenir la ment oberta, en congrés va fonamentar-se en tres pilars bàsics: la inspiració (l’intercanvi d’experiències i coneixement), la connexió (l’establiment de relacions significatives entre els participants) i la creació (la participació en un entorn de co-aprenentatge i experimentació).

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar