skip to Main Content

Cocreació, innovació i intercanvi de coneixement amb Future DiverCities durant la Cornellà Cocreation Week

La setmana del desè aniversari del Citilab va tenir un caràcter tridimensional. A més de les activitats lúdiques adreçades a tota la ciutadania per celebrar els 10 anys de vida del centre, aquesta setmana especial es va fer coincidir amb la Cornellà Cocreation Week i la 4a Setmana de la Co-innovació.

La Cornellà Cocreation Week va dedicar-se a treballar la creativitat col·laborativa en el context urbà i les polítiques públiques d’innovació social amb la col·laboració d’una vintena de convidats europeus que van desplaçar-se a Barcelona: membres del projecte Future DiverCities i artistes relacionats amb les arts visuals i interactives.

Durant la setmana, els convidats van reunir-se en diverses trobades i workshops en les quals es van unir els artistes convidats d’arreu d’Europa amb els artistes autòctons, compartint així activitats creatives i col·laboratives.

Visita al taller de Jordi Rocosa, escultor cornellanenc

Dijous 9 de novembre, els socis de Future DiverCities i els diversos artistes europeus i locals van implicar-se en un taller d’emparellament durant la visita al taller de Jordi Rocosa, un espai de creació ubicat en una nau industrial de Cornellà replet d’instal·lacions plàstiques i escultures que va captivar els assistents.

Lab de cocreació en innovació cultural a la Plaça de la Creació

Una de les cites més importants de la setmana va ser el lab de cocreació dedicat a la innovació cultural que es va celebrar divendres 10 de novembre a la Plaça de la Creació del Citilab.

Laia Sánchez, responsable del Col·laboratori i projectes europeus del Citilab; Javier González, director gerent del Citilab; Hèctor Santcovsky, director de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB; Òscar Abril, director de Sectors Culturals i Innovació de l’ICUB; Fiona Deus, representant d’Europa Creativa en el projecte Future DiverCities; Laetitia Manach, responsable del projecte Future DiverCities; i Jens Thomas, representant de Culture Projecte i Creative Berlin, van inaugurar la jornada.

A continuació, la setantena de participants de l’acte van organitzar-se en set taules de treball diferents, cadascuna enfocada a una temàtica concreta. Les polítiques públiques i els nous models culturals, la cocreació i l’espai urbà, la co-innovació, les ciutats laboratori i les ciutats creatives, els nous models culturals i l’escola, l’Urban Media Art i les bones pràctiques per un ecosistema cultural sostenible van ser els temes que van vertebrar les converses en cada reunió.

Seguint les dinàmiques de cada taula, tots els professionals d’àrees molt diverses van dedicar el matí a debatre i respondre preguntes que tenien l’objectiu de treballar dues idees. La primera qüestió a la que es volia donar resposta va ser: com incorporar i de quina manera reivindicar la innovació cultural com a part de la innovació social. La segona qüestió, sorgida de la primera, plantejava el següent: quines oportunitats es podien trobar per fer-ho possible en els àmbits de la cocreació, les tecnologies creatives i l’espai públic.

Aquesta jornada de treball va oferir als participants la possibilitat de compartir opinions, experiències i coneixement amb altres professionals de diversos punts del món, conèixer noves perspectives, aprofundir sobre temes del seu interès i, fins i tot, fer networking.

Intervencions artístiques en la festa del 10è aniversari del Citilab

La mateixa tarda del divendres 10 de novembre, durant la festa del 10è aniversari del Citilab, els artistes convidats també van citar-se amb la ciutadania i els van oferir actuacions artístiques en les quals van experimentar amb la música, els sons i la llum.

Amb l’Infl3ctor, l’eina artística desenvolupada per Michael Ang, creador d’obres interactives canadenc, es van projectar a la façana del Citilab tots els esboços, il·lustracions i idees que dibuixaven els participants sobre la pantalla de llum oberta al públic. Eva Pfitzenmaier, músic i compositora alemanya, i Fenshu, creador d’art interactiu i músic francès, van oferir actuacions musicals alternatives amb sintetitzadors de llum que van ressonar per tota la Plaça de Can Suris.

D’altra banda, Iva Ćurić, escultora de Zagreb que treballa la percepció, va exposar alguns dels seus pòsters i va col·laborar amb les intervencions artístiques. De la mateixa manera, Juan Carlos Calvo, dibuixant de còmic cornellanenc, va treballar en les il·lustracions d’una obra audiovisual animada sobre els refugiats que també es va projectar al mur del Citilab igual que el curtmetratge de terror ‘Nunca sigas a un fantasma’ desenvolupat per diversos estudiants amb la col·laboració de Concèntrica. Durant tota la nit, el mural efímer fluorescent creat per Contorno Urbano va posar llum a la Plaça i, per acabar, el grup de música electrònica barceloní Technopolitans va tancar la nit amb el ritme d’un DJ i una bateria.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar