skip to Main Content

Ciutadania, diversió, tecnologia i cultura per celebrar el desè aniversari del Citilab

Les activitats lúdiques i familiars organitzades en el marc de la setmana del desè aniversari del Citilab van rebre una gran acollida per part de la ciutadania. Divendres 10 i diumenge 12, petits i grans van acostar-se a la Plaça de Can Suris per gaudir dels tallers i espectacles culturals i tecnològics.

Conferències, música, art i llum durant la festa d’aniversari

Divendres 10 de novembre, a partir de les 17:00 hores, Citilab va convidar a tots els ciutadans a la festa del desè aniversari del centre, que va ser inaugurada de manera molt sonora pel col·lectiu cornellanenc ‘Xaranga Sarau’ amb una sessió de percussió improvisada que va fer moure l’esquelet a tota la Plaça de Can Suris.

Amb la caiguda del sol, el mural efímer fluorescent realitzat pels membres de Contorno Urbano va il·luminar la intervenció musical de Fenshu, creador d’art interactiu francès. De la mateixa manera, les creacions de ‘Caligraffiti’ espontànies fetes a l’Infl3ctor i projectades als murs de maó de l’antiga fàbrica de Can Suris van captar l’atenció de tots els assistents, traslladant d’aquesta manera l’art a l’espai públic.

A l’interior de l’edifici, Hèctor Zapata, arquitecte i president de Tetravol, i Juan Francisco Jiménez, periodista i director del Màster en Comunicació Digital i Noves Tecnologies de la Universitat Abat Oliva CEU, van oferir una conferència sobre realitat virtual i intel·ligència artificial, parlant així del futur més proper a petits i grans.

A continuació, l’equip d’Edutec del Citilab va presentar les aplicacions mòbils desenvolupades al Citilab i, amb la col·laboració de la ciutadania, van gamificar i il·luminar la façana de l’edifici mitjançant la interacció amb les tauletes.

Els Tecnomagos van fer brillar els ulls dels més petits amb l’espectacle de màgia tecnològica #WeCanHackYou, fent trucs i il·lusions amb dispositius electrònics que van sorprendre a tots els assistents. Just a l’acabar, Javier González, director gerent del Citilab, va oferir un brindis amb cava, bombons i galetes per commemorar els 10 anys de vida del centre.

Tornant a l’exterior i sent ja negra nit, la projecció del curtmetratge animat sobre els refugiats dibuixat per Juan Carlos Calvo, artista cornellanenc, amb la col·laboració del col·lectiu Concèntrica van tornar a posar llum i música a la Plaça de Can Suris. La festa va concloure amb molt de ritme amb el concert de música electrònica dels Technopolitans, ambientat en l’escenari mòbil de Jordi Rocosa, creador d’arts perifèriques i escultures de Cornellà.

Ciència, programació, robòtica, drons i televisió en la Jornada de Portes Obertes

Diumenge 12 de novembre al matí, Citilab va obrir les portes del centre per rebre novament infants i adults. A partir de les 10:30h, la Plaça de Can Suris despertava amb el taller de prototipus musicals dels Luthiers Drapaires, fent possible la transformació de materials diversos en instruments i omplint de tot tipus de sons curiosos l’exterior del Citilab.

L’espectacle ‘Què cal fer per ser un científic?’, a càrrec de la companyia Creaciència i encapçalat pel televisiu Dani Jiménez, va despertar l’interès pel món de la ciència a tots els assistents, oferint experiments interessants i esbojarrats, i regalant un pastís sorpresa al Citilab que va omplir la plaça de fum i pilotes de colors.

Paral·lelament, l’interior del Citilab acollia l’activitat ‘Aprèn a fer volar un dron’, organitzada per FMIC, que va convidar als més curiosos a fer enlairar aquests objectes voladors no tripulats que cada vegada són més populars. De la mateixa manera, el Showroom de Realitat Augmentada rebia les visites dels assistents i els descobria els diversos invents de comunicació experiencial desenvolupats al centre per LTC&Group.

Per tancar aquesta exitosa Jornada de Portes Obertes, l’equip d’Edutec va impartir dos tallers basats en la robòtica i la programació. D’una banda, tots els participants van poder aprendre a controlar el robot pintor del Citilab, el DiBot, i a més van poder explotar els globus i bufar les espelmes del pastís d’aniversari digital.

Abans de marxar, els més atrevits van apropar-se a l’activitat de televisió i van felicitar el Citilab de maneres molt divertides i espontànies per aquests 10 anys de vida, d’innovació i de col·laboració.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar