skip to Main Content
10 Anys Citilab Logo Tríptic

Citilab celebra el seu 10è aniversari durant la setmana del 6 al 12 de novembre

La setmana del 10è Aniversari del Citilab es presenta amb un caràcter tridimensional. D’una banda, es convida a tota la ciutadania a participar en les activitats per a tota la família a la festa d’aniversari del 10 de novembre, a partir de les 17h, i diumenge 12 des de les 10:30h del matí a la Jornada de Portes Obertes.

D’altra banda, Citilab organitza la Cornellà Cocreation Week, un esdeveniment amb activitats vinculades a la cocreació artística, de caràcter internacional  i emmarcat en el projecte Future DiverCities, amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà i la col·laboració de l’AMB i Creative Europe; i finalment, Citilab impulsa la 4a Setmana de la Co-innovació comptant amb el suport de la Xarxa d’Innovació Social Comarcal, l’AMB i l’Ajuntament de Cornellà.

Divendres 10 de novembre Citilab-Cornellà celebra la festa del desè aniversari i convida a tota la ciutadania a participar en les activitats creatives i col·laboratives programades per la tarda de divendres a partir de les 17h.

Artistes, tallers, intervencions de caire cultural, presentació de l’aplicació mòbil Posa llums al Citilab(desenvolupada per l’equip d’Edutec del Citilab), conferències relatives a la realitat virtual i la intel·ligència artificial, i l’espectacle de màgia tecnològica ‘Tecnomagos’ seran alguns dels actes que dinamitzaran una tarda de celebració que conclourà amb un brindis de felicitació.

Seguint amb la celebració, diumenge 12 de novembre Citilab organitza una Jornada de Portes Obertes al centre, de manera que a partir de les 10:30h començaran els tallers tecnològics i sostenibles pensats per gaudir en família.

Petits i grans podran implicar-se en la transformació de diversos materials en instruments i autòmats digitals de la mà de Luthiers Drapaires, gaudir de l’espectacle ‘Què cal fer per ser un científic’ amb l’equip de Creaciència, pintar amb el robot pintor DiBot del Citilab, bufar les espelmes digitals del desè aniversari, aprendre a fer volar un dron i endinsar-se en el món de la televisió. A més, cada 15 minuts es realitzaran visites guiades al Showroom de Realitat Augmentada del Citilab.

Logo 10è aniversari Citilab

Aquesta setmana cocreativa estarà repleta de workshops, intervencions artístiques i sessions de treball sobre la creativitat en el context urbà i les polítiques públiques d’innovació social. Durant set dies, artistes catalans i europeus conviuran i compartiran iniciatives creatives, innovadores i col·laboratives arreu de la ciutat.

La Cornellà Cocreation Week, s’organitza  en el marc del projecte Future DiverCities, amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà, l’AMB i la Comissió Europea, a través del programa Creative Europe.

Dimarts 7, dimecres 8 i dijous 9 de novembre tindran lloc les primeres trobades entre el partenariat del projecte Future DiverCities, els artistes convidats i els artistes autòctons, en les quals es duran a terme les primeres reunions, tallers d’emparellament i visites al taller de Jordi Rocosa, creador cornellanenc, i al laboratori cultural de Barcelona.

Durant tot el matí de divendres 10 de novembre se celebrarà al Citilab el LAB de cocreació centrat en la innovació cultural, en el qual es desenvoluparan diverses taules de treball organitzades per temàtiques i formades per una varietat de personalitats expertes en els àmbits de la col·laboració, la cultura, l’urbanisme i les polítiques públiques.

Cornellà Cocreation Week logo

Durant aquesta mateixa setmana, Citilab-Cornellà també impulsa la 4a Setmana de la Co-innovació, l’esdeveniment que reuneix organitzacions amb i sense ànim de lucre de diferents municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona, persones emprenedores i públic en general durant una nova edició dedicada a la Col·laboració Motivada, un enfoc de cooperació basat en la resolució de problemes de manera conjunta.

En aquesta setmana de diàleg i interacció, que té com a objectiu fer aflorar iniciatives innovadores al territori, també hi col·labora la Xarxa d’Innovació Social de la Comarca; Coboi, el laboratori cívic d’emprenedoria i economia social de Sant Boi de Llobregat; Sant Feliu Innova, la xarxa física i virtual dels innovadors de Sant Feliu de Llobregat; la Fundació Ciutat de Viladecans pel foment de la societat del coneixement; Innobaix, l’agència d’innovació del Baix Llobregat; l’Ajuntament del Prat de Llobregat, l’Ajuntament de Gavà i l’Ajuntament de Sant Joan Despí.

Dilluns 6 de novembre a les 18:30 hores, Enric Senabre, cofundador de la plataforma de crowfunding Goteo.org, inaugurarà la setmana amb una conferència sobre la Col·laboració Motivada al Citilab. Durant la setmana, els diversos municipis participants acolliran jornades, accions formatives i trobades per compartir metodologies col·laboratives que podeu consultar en el programa complet de la Setmana de la Co-innovació.

4a Setmana Coinnovació 2017

La iniciativa de fer coincidir la celebració del desè aniversari del Citilab amb dues esdeveniments que impulsen la creativitat i la col·laboració ciutadana segueix la naturalesa del laboratori ciutadà de Cornellà que, des de la seva inauguració, ha promogut la cooperació entre l’administració pública, el mon acadèmic, el sector privat, les entitats i la ciutadania per fomentar una societat del coneixement inclusiva i cohesionada.

Des de la inauguració de la seva seu física l’any 2007, de la mà d’un grup de ciutadans liderats per Vicenç Badenes, Citilab-Cornellà s’ha convertit en un referent nacional i internacional, sent el primer laboratori ciutadà europeu i una barreja entre un centre de formació i de recerca, una incubadora d’iniciatives empresarials i socials i, alhora, un centre digital d’innovació ciutadana.

Per rememorar aquests 10 anys d’història, s’ha fet una crida a tots els citilabers per a què col·laborin a completar la línia de vida digital creada especialment pel desè aniversari del Citilab. Pots enviar els teus records a 10anys@e-citilab.eu indicant el teu nom, l’any que es va realitzar i l’activitat en la qual vas participar i completar aquest viatge en el temps!

Vine a conèixer la singularitat del nostre centre, participa en les activitats creatives, col·laboratives i entretingudes, col·labora en la línia de vida, celebra el desè aniversari amb nosaltres i etiqueta’ns amb el hashtag #10anysCitilab!

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar