skip to Main Content
Smart Citizen's Game Jam

Game Jam ‘Smart Citizen’: 48 hores per crear un videojoc sobre estalvi energètic

Els propers 28 i 29 de setembre, el Citilab acollirà 50 estudiants de secundària de 9 centres educatius de l’àrea metropolitana de Barcelona, que tindran com a repte la conceptualització, el disseny i la creació d’un joc sobre estalvi energètic i sostenibilitat en la Game Jam ‘Smart Citizen’. Aquest esdeveniment és organitzat per Saint Peter’s School, ENTI-UB i Citilab.

Seran dos dies d’intens treball que requeriran de la implicació activa i de tota la destresa dels joves participants de cada equip per tal de generar un videojoc de sensibilització sobre medi ambient centrat en les ciutats intel·ligents. Durant el procés, comptaran amb l’acompanyament d’un mentor que contribuirà a millorar la complexitat dels jocs plantejats.

El pensament creatiu i el computacional, la resolució de problemes, la programació, el disseny i el treball en equip són algunes de les habilitats que entraran en joc durant la Game Jam ‘Smart Citizen’.

L’activitat conclourà amb una presentació dels resultats de cada grup, portada a terme pels mateixos participants. Finalment, tindrà lloc el lliurament de premis, atorgats per un jurat compost per professionals de l’àmbit dels jocs i les smart cities. Alguns dels estudiants ja han participat a una sessió prèvia de formació per tal de garantir un nivell bàsic de conceptes de programació i creació de videojocs, i interioritzar els principis generals de la game jam.

Saint Peter’s School, ENTI-UB i Citilab tenen l’objectiu comú de promoure el pensament computacional i les vocacions científico-tècniques mitjançant accions lúdiques i atractives per a l’alumnat, complementàries a l’actual currículum escolar, i que combinen la creativitat amb la tecnologia. Per aquesta activitat s’utilitza la metodologia de la xarxa internacional Jam Today, que promou la creació de jocs de manera col·laborativa com a eina educativa.

Els centres educatius que hi participaran són St. Peter’s School, Col·legi Solc, Institut Vilatzara i Oak House de Barcelona; Agora Sant Cugat, Maristes de Badalona, Institut Quercus, de Sant Joan de Vilatorrada; Nostra Senyora de Montserrat, de Rubí; Escola Garbí, d’Esplugues de Llobregat; Institut Cornellà i Institut Martí i Pol, també de Cornellà.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Cornellà.

Fulletó informatiu Game Jam 2017

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar