skip to Main Content

Citilab col·labora amb el programa BitBot.cat que fomenta les activitats extraescolars de robòtica i programació

Citilab participa en el programa BitBot.cat, impulsat l’any 2016 per la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de fomentar les vocacions tecnològiques entre els nens i nenes de Catalunya.

Els propers mesos d’octubre, novembre i desembre, Citilab oferirà cursos formatius i de certificació en robòtica i programació per a monitors, actuant així com a formador de futurs formadors en aquest sector en desenvolupament. Els cursos seran d’un total de 20 hores presencials repartides en 4 sessions de 5 hores cadascuna, a més de 10 hores de dedicació a l’elaboració d’un projecte on els monitors hauran de desenvolupar el seu treball. Ben aviat es concretaran les dates.

Dins del mateix catàleg del programa BitBot.cat, Citilab impartirà formació i activitats extraescolars i lúdiques per a totes les edats. Alguns exemples d’aquestes propostes centrades en la programació i la robòtica són els Clubs, les formacions ‘Programació d’apps amb App Inventor’ i ‘Robòtica i electrònica creativa amb Scratch per Arduino’ i les edicions anuals del Tecnoestiu i Tecnohivern.

D’aquesta manera, Citilab col·labora amb Bitbot.cat per impulsar la creació d’activitats de programació i robòtica fora de l’horari escolar amb l’objectiu que els més petits desenvolupin les seves competències digitals i tecnològiques a través d’un enfocament lúdic i dinàmic. Així, es podrà assolir la necessitat d’enfortir el sector de les TIC, un sector d’alta ocupabilitat que necessita satisfer la demanda professional que actualment no està coberta.

A més de la creació d’un catàleg i agenda d’activitats extraescolars de robòtica i programació i la definició de programes formatius i de certificació dels monitors en el mateix àmbit, BitBot.cat també se centra en la realització de xerrades i tallers per a les associacions de famílies d’alumnes i docents i, finalment, també en la promoció, difusió i foment de la participació en competicions de l’àmbit de programació i robòtica.

Tots els interessats en formar-se per ser monitors de robòtica i programació poden inscriure’s escrivint un correu electrònic a formacio@bitbot.cat. D’altra banda, tots els centres o entitats interessades poden demanar informació sobre l’oferta de xerrades i activitats de programació i robòtica contactant a xerrades@bitbot.cat.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Back To Top
Cercar