skip to Main Content
Universitat D'Estiu De Les Dones

Inauguració del desè aniversari de la Universitat d’estiu de les Dones, 3 de juliol

Dilluns 3 de juliol s’inaugurarà la desena edició de la Universitat d’estiu de les Dones de Cornellà a la sala d’actes Vicenç Badenes del Citilab.

L’acte inaugural començarà a les 11.30h del matí i comptarà amb la presència de Victòria Camps, Presidenta d’ACNUR Catalunya; Núria Balada, Presidenta de l’Institut Català de les Dones; Antoni García, Diputat delegat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona; Joan Elias, Rector de la Universitat de Barcelona; i Antonio Balmón, Alcalde de Cornellà de Llobregat.

A partir de les 12h, se celebrarà la conferència inaugural “Dones refugiades: coratge i nous horitzons” introduïda per Joan Reventós, director d’ACNUR/UNHCR. Tres dones refugiades a Catalunya provinents de països en conflicte o en situacions d’inestabilitat desenvoluparan un diàleg per tractar qüestions relacionades amb l’asil i el gènere que anirà dirigit a totes les persones participants dels cursos.

Quatre cursos centrats en les identitats, els conflictes i la creativitat

‘Dones i creativitat: de l’impressionisme a l’art d’acció’, ‘Les identitats a debat, amb un xic de ficció i molta actualitat’, ‘Entre dones: mirades i veus del conflicte social del món actual’ i ‘La història llegint creacions de dones: feminitzar el passat’ són els quatre cursos que ofereix l’edició d’enguany.

Des del 3 fins el 7 de juliol el Citilab s’omplirà de conferències, xerrades i tallers que se centraran en les identitats, els conflictes i la creativitat amb l’objectiu d’apoderar el paper de les dones en la nostra societat, refermar la igualtat i donar visibilitat a les dones de tot el món que segueixen lluitant i fent història. Fent click aquí podeu consultar el programa complet.

Al llarg d’aquests anys, més de 1.200 persones han seguit algun dels cursos de la Universitat d’estiu de les Dones i al voltant de 2.000 més han participat en alguna de les activitats paral·leles. Aquesta iniciativa ha estat impulsada per l’Ajuntament de Cornellà, Dones de Cornellà i la Universitat de Barcelona amb la col·laboració del Citilab i ACNUR/UNHCR i amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar