skip to Main Content
Samarreta Meteorològica

Els Nous Artesans presenten la samarreta meteorològica

El proper dijous 29 de juny a les 18h el grup dels Nous Artesans del Club de Makers del Citilab presentarà la samarreta meteorològica, la peça de roba que és capaç de preveure el temps de Cornellà gràcies a un llarg procés de feina que ha combinat la programació, el disseny, la serigrafia i la costura.

La samarreta meteorològica té la impressió del conegut frare que assenyala el temps i que era tan habitual de veure a les cases anys enrere. Per donar-li un toc més actual, el grup dels Nous Artesans hi van incloure tires de llums led programables per canviar la intensitat i el color, i les van col·locar just al costat dels símbols meteorològics: sol, sol i núvol, núvol, pluja, vent i temperatura.

Funcionament de la samarreta intel·ligent

Per fer possible la previsió del temps, la samarreta inclou una petita bateria i una placa Whitecat en una butxaca lateral cosida a la part posterior del teixit. Mitjançant un procés de programació, la placa es connecta a la xarxa LORA de Cornellà a través d’un gateway que s’enllaça amb la plataforma Node-Red i obté les dades meteorològiques del servidor OpenWeatherMap.

D’aquesta manera, Node-Red retorna al gateway un valor que és traduït per la placa Whitecat i que correspon a algun dels símbols que apareixen a la samarreta per informar del temps. Segons el valor registrat s’encén un dels leds de la previsió, un avís de temperatures extremes o un de vents forts.

L’ecosistema de software i hardware Whitecat permet programar els sensors o nodes per generar la interconnexió entre objectes. D’altra banda, la xarxa LORA fa possible aquesta connexió ja que cobreix el 95% del territori de Cornellà de Llobregat i pot arribar a llocs on no hi ha cobertura wifi.

Tot el procés de creació ha sigut publicat al blog i al Twitter dels Nous Artesans, però si vols conèixer d’a prop el projecte i resoldre tots els teus dubtes et convidem a participar en la presentació de la samarreta meteorològica i a sumar-te a l’activitat dels Clubs.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top
Cercar