Jornada Pimes Dades Obertes

Xerrada ‘L’economia de les dades’ i jornada per a pimes en la setmana d’estiu Open Data Lab

En el marc de la Setmana Especial d’Estiu de l’Open Data Lab, el dimecres 12 de juliol es programen dues activitats vinculades a l’ús de les dades en el món de l’empresa.

La primera és la xerrada ‘L’Economia de les Dades’, que girarà al voltant del potencial de les dades per generar activitat econòmica i com les empreses poden reutilitzar-les per crear nous productes o bé millorar la seva competitivitat. Serà impartida per Alberto Abella, expert en dades obertes, directiu de Desidedatum i membre d’Open Knowledge Espanya. És interessant per qualsevol persona interessada a descobrir el valor de les dades obertes aplicades a l’àmbit dels negocis. Per a inscriure-us, entreu a l’Eventbrite i trieu la xerrada dins el llistat d’actes.

Jornada sobre dades obertes adreçada a pimes a l’Open Data Lab

La segona activitat és la jornada ‘Les dades obertes, un valor per al meu projecte‘, adreçada a petites i mitjanes empreses, interessades en innovar a partir de les dades obertes en els seus respectius projectes.

A la trobada es mostraran experiències de negoci basades en open data, es debatrà sobre la identificació de les dades més adequades per a la reutilització i es contrastaran actuacions desenvolupades en aquest camp.

El programa complet és:

  • 16.00h Acreditació i lliurament de documentació
  • 16.30h Inauguració de les jornades ‘Per què les dades són importants per a les empreses?’, a càrrec de Lourdes Muñoz, presidenta d’Iniciativa Barcelona Open Data i Javier Gonzalez, director gerent de Citilab
  • 16.50h Xerrada inspiradora ‘L’economia de les dades’, a càrrec d’Alberto Abella, expert en dades obertes
  • 17.20h Bones pràctiques: experiències basades en dades.
  • 18.20h Taller participatiu: partint d’algunes experiències en altres ciutats i d’algunes propostes d’accions a través d’una dinàmica grupal es dissenyarà un full de ruta sobre accions i prioritats a l’hora d’aproximar les dades a les pimes i impulsar projectes emprenedors basats en dades.
  • 20.00h Cloenda. Posada en comú de les conclusions del taller.

Les places per a la jornada són limitades, us podeu inscriure en aquest formulari.

La Setmana Especial d’Estiu de l’Open Data Lab tindrà lloc els propers 11, 12 i 13 de juliol al Citilab (plaça Can Suris s/n, Cornellà de Llobregat) amb accions diverses que tenen com a objectiu comú apropar el coneixement sobre l’open data tant a la ciutadania en general com a les petites i mitjanes empreses. És una acció impulsada per Citilab i Iniciativa Barcelona Open Data, amb la col·laboració d’Innobaix. Compta amb el suport de l’Ajuntament de Cornellà, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar