Citilab Garage: Sessió IBM Watson

Citilab Garage: un assistent virtual per facilitar la comunicació entre l’administració i la ciutadania

Dimarts 19 de juny ha tingut lloc la sessió de desenvolupament d’un assistent virtual conversacional amb IBM Watson, dins les activitats del Citilab Garage. La formació ha estat impartida per Jaume Miralles, responsable tecnològic (CTO) de Watson Platform en Espanya.

Els anomenats ‘chatbots’ o assistents virtuals permeten donar un pas endavant en els serveis informatius o de tràmits que les administracions ofereixen a la ciutadania. L’ús de tecnologies cognitives permet deixar enrere les habituals “preguntes més freqüents” i humanitzar els canals digitals dotant-los de la possibilitat de fer una conversa, que és el mitjà de comunicació interpersonal per excel·lència.

Tecnologia cognitiva per a les ciutats intel·ligents

Aquest tipus de tecnologia és capaç de comprendre imatges, textos i dades no estructurades a partir de les quals extreure idees, crear hipòtesis i fer recomanacions. A mesura que l’assistent és entrenat en la seva tasca, la interacció i l’efectivitat de la resposta que ofereix milloren considerablement, augmentant també la fidelització o engagement.

El sistema Watson inclou un traductor, eines per convertir el text en veu i a la inversa i identificador de tons, entre altres. Davant una consulta, l’assistent és capaç d’identificar la intenció de la persona usuària, els conceptes que hi intervenen, el to emocional i informació sobre el context, com ara des de quin dispositiu es fa la consulta o la geolocalització, que pot ser útil a l’hora d’identificar patrons que millorin el servei conversacional i analitzar aquest conjunt de dades que agrupades passen a convertir-se en coneixement.

La sessió ha conclòs amb la mostra pràctica de creació d’un chatbot per gestionar reserves amb l’aplicació Telegram. Citilab Garage és una iniciativa d’AMBIBM i Citilab amb l’objectiu d’impulsar la transformació digital de les ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb la participació de la ciutadania i el ecosistema emprenedor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cercar